Zdravi tiramisu

5.3.2024.

Sastojci:
  • 60 g zobenog brašna ili mljevenih zobenih pahuljica
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • ½ žlice javorovog sirupa
  • 60 ml biljnog mlijeka 
  • 3 žlice crne kave 
  • 80 g grčkog/sojinog jogurta
  • 1 žlica proteina od vanilije (opcionalno)
  • Naribana korica limuna (proizvoljno, prema vlastitom ukusu)
  • Kakao u prahu za posipanje

Postupak:
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C (160°C za ventilator) i pripremite kalup za kruh 20x10 s papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte zobeno brašno, prašak za pecivo, sirup i mlijeko u manjoj zasebnoj zdjeli. Smjesu prebacite u kalup za kruh. Pecite 10 minuta.
  3. Pomiješajte jogurt i protein u prahu (ako koristite, možete dodati par kapi arome vanilije) i limunovu koricu i miješajte dok ne postane glatko.
  4. Nakon pečenja, prelijte kavu preko biskvita i ostavite da se namoči otprilike minutu. Pažljivo izvadite biskvit iz kalupa.
  5. Biskvit prerežite na pola, razmažite pola jogurta na vrhu i pospite kakao prahom. Dodajte drugi komad kolača na vrh i ponovite proces s jogurtom i kakaom.

U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više