Zdrave Ferrero Rocher kuglice

9.12.2021.

SASTOJCI

  • 150g tamne čokolade (barem 85% kakaa)
  • 100 ml bademovog mlijeka
  • 60 ml javorovog sirupa ili meda
  • 150g Nocciolate
  • 150g prženih lješnjaka
  • prstohvat soli

PRIPREMA

  1. Otopiti čokoladu na pari. Polagano dodavati mlijeko i mješati. Dodati prstohvat soli. Dodati javorov sirup i Nocciolatu.
  2. Staviti u frižider da se stisne. 
  3. Lješnjake ravnomjerno rasporediti u plehu na papiru za pečenje. U zagrijanu pećnicu ubaciti ih i peći ih 15 min na 200 stupnjeva. Kad je gotovo, odstraniti opnu trljanjem lješnjaka između dlanova.
  4. Odvojite 15-ak cijeli lješnjaka a ostalo usitniti.
  5. Kad se smjesa stisla, uzmemo malu žličicu kao mjericu i formiramo loptice. U svaku najprije stavimo cijeli lješnjak, oblikujemo u loptice i uronimo u sjeckane lješnjake. 
  6. Pustimo ih u hladnjaku da se stisnu prije konzumiranja.
Dobar tek! 
 
Autorica recepta: Martina Novosel 

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više