Zdrave Ferrero Rocher kuglice

9.12.2021.

SASTOJCI

  • 150g tamne čokolade (barem 85% kakaa)
  • 100 ml bademovog mlijeka
  • 60 ml javorovog sirupa ili meda
  • 150g Nocciolate
  • 150g prženih lješnjaka
  • prstohvat soli

PRIPREMA

  1. Otopiti čokoladu na pari. Polagano dodavati mlijeko i mješati. Dodati prstohvat soli. Dodati javorov sirup i Nocciolatu.
  2. Staviti u frižider da se stisne. 
  3. Lješnjake ravnomjerno rasporediti u plehu na papiru za pečenje. U zagrijanu pećnicu ubaciti ih i peći ih 15 min na 200 stupnjeva. Kad je gotovo, odstraniti opnu trljanjem lješnjaka između dlanova.
  4. Odvojite 15-ak cijeli lješnjaka a ostalo usitniti.
  5. Kad se smjesa stisla, uzmemo malu žličicu kao mjericu i formiramo loptice. U svaku najprije stavimo cijeli lješnjak, oblikujemo u loptice i uronimo u sjeckane lješnjake. 
  6. Pustimo ih u hladnjaku da se stisnu prije konzumiranja.
Dobar tek! 
 
Autorica recepta: Martina Novosel 

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više