Vol-au-vent s jagodama

16.4.2024.

Sastojci za 6 komada:

Za kremu od lješnjaka:
  • 100g vrlo mekog maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 20 g Darbo kremastog meda pčelara
  • 100 g oguljenih, lagano pečenih i fino mljevenih lješnjaka
  • 2 jaja
  • 1 velika rola lisnatog tijesta
  • 1 jaje plus prstohvat soli za premazivanje
Za kremu od jagoda:
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g mascarponea
  • 1/2 mahune vanilije (naribane)
  • 200 g darbo voćnog namaza od jagoda
  • 1 šalica svježih jagoda

Priprema:

  1. Za kremu od lješnjaka, pomiješajte vrlo mekani, ali ne tekući maslac sa šećerom u prahu i Darbo kremastim medom pčelara dok ne postane kremasto. Dodajte lješnjake i na kraju dodajte jaja te miješajte smjesu dok ne postane glatka.
  2. Stavite kremu od lješnjaka u vrećicu za ukrašavanje s perforiranom mlaznicom i stavite je u hladnjak do upotrebe. Zagrijte pećnicu na 180°C gornja i donja toplina.
  3. Razvaljajte lisnato tijesto, prerežite ga po sredini uzdužno i iz svake od dvije dobivene trake izrežite 3 kvadrata. Pažljivo stavite jedan kvadrat na drugi, vrh na vrh, kako biste oblikovali pravokutnik ne dopuštajući im da se zalijepe zajedno. Na udaljenosti od 1 cm od ruba tijesta, prerežite dvije suprotne strane u svakom smjeru. Nemojte zarezati do kraja.
  4. Sada ponovno razvijte pravokutnik, premažite ga jajetom i stavite ili presijecite rubove na suprotnoj strani. Stavite četvrtaste komade na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Razmažite kremu od lješnjaka sredinom kvadrata tijesta i tanko premažite rubove jajetom.
  5. Stavite četvrtaste komade u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice i pecite na 180°C oko 25 minuta.
  6. Za kremu, pomiješajte izmiksano slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom dok ne postane kremasta, ali ne previše gusta. Umiješajte mascarpone i stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje s duguljastom mlaznicom.
  7. Očistite jagode i narežite ih na komadiće veličine zalogaja.
  8. Na svaki ohlađeni danske komad stavite žličicu džema od jagoda, prelijte preko vanilijom i ukrasite svježim jagodama.
U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više