Voćno-čokoladni oblačići

12.7.2024.

Za otprilike 25 oblačića

Sastojci:
  • 6 listova želatine
  • Po jedna staklenka darbo voćnog namaza po izboru
  • 25 oblatna izrezanih u krugove

Za meringu:
  • 150 g bjelanjaka (otprilike 5 jaja)
  • 40 g kristalnog šećera
Za šećerni sirup:
  • 260 g kristalnog šećera
  • 60 g vode
Za glazuru:
  • 300 g tamne čokolade
  • 30 g kokosovog ulja
  • 1 žlica kokosovih pahuljica za posipanje (opcionalno)

Priprema:

Želatina i voćno punjenje:
  1. Listove želatine namočite u hladnu vodu 5 minuta. Zagrijte Darbo voćni namaz u loncu.
  2. Uzmite 3 listova želatine iz vode, dobro ih ocijedite i otopite u zagrijanom voćnom namazu.
  3. Voćni namaz ulijte u male polukružne kalupe za led ili silikonske kalupe i stavite u hladnjak da se stisne otprilike 2-3 sata. Po želji, ovaj korak možete obaviti i dan ranije.
  4. Isto postupite s preostalim voćnim namazom i želatinom.
Priprema beze mase:
  1. Bjelanjke i šećer umutite u čvrsti snijeg u zdjeli miksera s nastavkom za pjenjenje.
  2. Za šećerni sirup, šećer i vodu prokuhajte u loncu i pustite da krčka dok sirup ne postigne temperaturu od 118°C.
  3. Vrući šećerni sirup, uz stalno miješanje mikserom, polako ulijevajte u snijeg od bjelanjaka u tankom mlazu.
  4. Nastavite miješati beze dok se masa potpuno ne ohladi, što traje otprilike 20 minuta.

Priprema oblatni i slaganje:
  1. Oblatne izrežite u krugove promjera otprilike 4 cm.
  2. Krugove rasporedite na rešetku za ocjeđivanje i u sredinu svakog stavite polukrug od želiranog voćnog namaza.
  3. Pripremite vrećicu za ukrašavanje s glatkim nastavkom i napunite je ohlađenim bezeom.
  4. Na krugove nanesite beze masu i ostavite da odstoji 1 sat.
Priprema glazure i završavanje:
  1. Čokoladu i kokosovo ulje polako otopite na pari na niskoj temperaturi.
  2. Toplu glazuru pažljivo prelijte preko oblačića i po želji pospite kokosovim pahuljicama.
  3. Pustite da se čokolada stisne i odmah poslužite. Dobro ohlađeni oblačići mogu stajati 3-4 dana.

Veganski browniesi

Veganski browniesi

Brownies mnogima su omiljen desert zbog svoje sočnosti i neodoljivo bogatog čokoladnog okusa. Veganska prehrana ne dozvoljava mlijeko i maslac, glavne sastojke browniesa, ali to ne znači da se ovog neodoljivog deserta vegani moraju odreći.
Hrskavi falafel

Hrskavi falafel

Falafel je jedno od najpoznatijih jela Bliskog istoka, čije točno podrijetlo ostaje predmet rasprava. Tijekom povijesti je postao simbol ulične hrane i dijelom kulturnog identiteta mnogih zemalja Bliskog istoka. Danas je falafel globalno popularan zbog svog bogatog okusa, jednostavne pripreme i
Vegansko 'zlatno mlijeko'

Vegansko 'zlatno mlijeko'

Zlatno mlijeko, poznato i kao "kurkuma latte," drevni je napitak s korijenima u ayurvedskoj medicini. Ova kremasta kombinacija zobenog mlijeka, kurkume i aromatičnih začina nije samo ukusna, već i prava riznica benefita za tijelo i um. Svojim bogatim okusom i toplim nijansama, zlatno mli

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 27 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više