Voćno-čokoladni oblačići

12.7.2024.

Za otprilike 25 oblačića

Sastojci:
  • 6 listova želatine
  • Po jedna staklenka darbo voćnog namaza po izboru
  • 25 oblatna izrezanih u krugove

Za meringu:
  • 150 g bjelanjaka (otprilike 5 jaja)
  • 40 g kristalnog šećera
Za šećerni sirup:
  • 260 g kristalnog šećera
  • 60 g vode
Za glazuru:
  • 300 g tamne čokolade
  • 30 g kokosovog ulja
  • 1 žlica kokosovih pahuljica za posipanje (opcionalno)

Priprema:

Želatina i voćno punjenje:
  1. Listove želatine namočite u hladnu vodu 5 minuta. Zagrijte Darbo voćni namaz u loncu.
  2. Uzmite 3 listova želatine iz vode, dobro ih ocijedite i otopite u zagrijanom voćnom namazu.
  3. Voćni namaz ulijte u male polukružne kalupe za led ili silikonske kalupe i stavite u hladnjak da se stisne otprilike 2-3 sata. Po želji, ovaj korak možete obaviti i dan ranije.
  4. Isto postupite s preostalim voćnim namazom i želatinom.
Priprema beze mase:
  1. Bjelanjke i šećer umutite u čvrsti snijeg u zdjeli miksera s nastavkom za pjenjenje.
  2. Za šećerni sirup, šećer i vodu prokuhajte u loncu i pustite da krčka dok sirup ne postigne temperaturu od 118°C.
  3. Vrući šećerni sirup, uz stalno miješanje mikserom, polako ulijevajte u snijeg od bjelanjaka u tankom mlazu.
  4. Nastavite miješati beze dok se masa potpuno ne ohladi, što traje otprilike 20 minuta.

Priprema oblatni i slaganje:
  1. Oblatne izrežite u krugove promjera otprilike 4 cm.
  2. Krugove rasporedite na rešetku za ocjeđivanje i u sredinu svakog stavite polukrug od želiranog voćnog namaza.
  3. Pripremite vrećicu za ukrašavanje s glatkim nastavkom i napunite je ohlađenim bezeom.
  4. Na krugove nanesite beze masu i ostavite da odstoji 1 sat.
Priprema glazure i završavanje:
  1. Čokoladu i kokosovo ulje polako otopite na pari na niskoj temperaturi.
  2. Toplu glazuru pažljivo prelijte preko oblačića i po želji pospite kokosovim pahuljicama.
  3. Pustite da se čokolada stisne i odmah poslužite. Dobro ohlađeni oblačići mogu stajati 3-4 dana.

Aromatične karamelizirane kruške

Aromatične karamelizirane kruške

Kruške su jedna od onih namirnica u kojima uživamo i ljeti i ujesen, stoga smo se za ovaj recept odlučili baš iz tog razloga; kako bi mogli pružiti posljednji ispraćaj još jednom divnom ljetu i dobrodošlicu čaroliji jeseni. Pripremite ove ukusne i sočne kruške s nama!
Panzanella

Panzanella

Panzanella potječe iz talijanske regije Toskane, a tradicionalno je uvijek bila jelo koje koristi svježe, lokalno dostupne sastojke. Ona se smatrala 'siromašnim' jelom koje se priprema od tostiranog kruha i svježeg povrća, obično rajčica, češnjaka i luka - sastojaka koje su t
Mini tart od vanilije

Mini tart od vanilije

Vanilija i jagode božanstvena su kombinacija, a posebno su slatke kada se nalaze u ovakvim mini torticama veličine zalogaja. Pripremite ih s nama!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više