Vegetarijanski proteinski hamburger

21.12.2021.

Vegetarijanski hamburger

Sastojci:

  •  350 g čvrstog tofua
  •  1 jaje
  •  75 g integralnih krušnih mrvica
  •  2 pune žličice Marmite umaka (ili Lima sojinog umaka)
  •  8 zrelih rajčica
  •  1 žlica vinskog octa
  •  2 grančice svježeg bosiljka
  •  4 mekane žemljice od integralnog brašna
  •  400 g miješane sezonske salate od povrća, kao što su krastavac, crveni kupus, jabuke, baby špinat (ili po izboru)
  •  maslinovo ulje 
  •  2 grančice svježeg ružmarina
  •  50 g cheddar sira
  •  50 g kiselih krastavaca

Kremasti preljev od bosiljka

  •  4 žlice jogurta
  •  1 žlica bijelog vinskog octa
  •  1 žličica Dijon senfa (ili običnog)
  •  4 grančice svježeg bosiljka
  •  ¼ svježeg crvenog čilija

Postupak:

  1. Zamotajte tofu u čistu kuhinjsku krpu, zatim ga iscijedite kako biste uklonili višak tekućine (trebalo bi izaći oko 4 žlice - neuredno je, ali stvarno je važno to učiniti za izvrsnu teksturu hamburgera kasnije).
  2. Ocijeđeni tofu stavite u zdjelu. Dodajte jaje, a zatim dodajte krušne mrvice i soja umak. Dobro izmiješajte i zgnječite čistim rukama, a zatim oblikujte 4 pljeskavice jednake veličine.
  3. Nasjeckajte rajčice i stavite u suhu tavu s neprianjajućom površinom na jaku vatru s prstohvatom crnog papra, malo vode i octa.
  4. Zgnječite rajčice, kuhajte 10 do 15 minuta ili dok ne postanu guste i ukusne, a zatim natrgajte listiće bosiljka i začinite sušenim čilijem.
  5. U međuvremenu sitno narežite ili pripremite svo povrće za salatu.
  6. Zatim ubacite listove bosiljka u blender i promiješajte sa svim ostalim sastojcima za preljev i prstohvatom soli i papra dok ne postane glatka.
  7. Stavite 2 žličice ulja u veliku neljepljivu tavu na srednje jakoj vatri. Listove ružmarina skupite u tavi u četiri hrpice, na njih stavite pljeskavice i pecite 3 minute sa svake strane ili dok ne porumene.
  8. Cheddar narežite ili naribajte, stavite na pljeskavice, smanjite vatru na najmanju, zatim poklopite i ostavite da se otopi 3 do 4 minute.
  9. Umak od rajčice premažite u pecivo, a zatim u sendvič unesite siraste pljeskavice i narezane kisele krastavce.
  10. Prelijte salatu polovicom dressinga (ostatak sačuvajte za još jedan dan), poslužite uz hamburgere i uživajte.
 
Dobar tek!
 
Izvor: 

https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/mega-veggie-burgers/

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više