Vegansko 'zlatno mlijeko'

10.1.2025.

Sastojci:
  • 250 ml zobenog mlijeka
  • 1 čajna žličica kurkume u prahu
  • 1/2 čajne žličice cimeta u prahu
  • Prstohvat mljevenog crnog papra (pomaže apsorpciji kurkumina)
  • 1 čajna žličica javorovog ili agavinog sirupa (po želji za zaslađivanje)
  • Prstohvat đumbira u prahu (opcionalno, za dodatni okus)
Priprema:
  1. U lončiću zagrijte zobeno mlijeko na srednje jakoj vatri, ali pazite da ne zavrije.
  2. Dodajte kurkumu, cimet, crni papar i đumbir.
  3. Dobro promiješajte pjenjačom kako biste uklonili eventualne grudice i osigurali da se začini ravnomjerno rasporede.
  4. Kuhajte na laganoj vatri 3-5 minuta, povremeno miješajući.
  5. Maknite s vatre i po želji zasladite javorovim ili agavinim sirupom.
  6. Prelijte u šalicu i poslužite toplo.

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više