Veganski bolonjez

20.3.2023.

Sastojci:
  • 1 veliki batat (slatki krumpir)
  • 2 mrkve
  • 1 šalica crvene leće
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja usitnjenog češnjaka
  • 1 konzerva salse (400 g)
  • Maslinovo ulje
  • Začini: sol, papar, dimljena slatka paprika, curry prah (velikodušno), timijan, kim (po želji), svježi peršin za dekoraciju
Postupak:
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno nasjeckani luk i začine, dok luk ne postane staklast. Zatim dodajte nasjeckano povrće i malo prodinstajte, dodajte neskuhanu crvenu leću i prodinstajte 1-2 minute. Dodajte salsu i 1-2 čaše vode, pustite da zavrije i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta (dok se leća ne skuha). Umak je gotov kada se leća raspadne i umak dobije željenu gustoću. Poslužiti sa svježim začinskim biljem. Možete ga držati u hladnjaku do 3 dana.  
Dobar tek!

Vegansko 'zlatno mlijeko'

Vegansko 'zlatno mlijeko'

Zlatno mlijeko, poznato i kao "kurkuma latte," drevni je napitak s korijenima u ayurvedskoj medicini. Ova kremasta kombinacija zobenog mlijeka, kurkume i aromatičnih začina nije samo ukusna, već i prava riznica benefita za tijelo i um. Svojim bogatim okusom i toplim nijansama, zlatno mli
Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više