Veganski bolonjez

20.3.2023.

Sastojci:
  • 1 veliki batat (slatki krumpir)
  • 2 mrkve
  • 1 šalica crvene leće
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja usitnjenog češnjaka
  • 1 konzerva salse (400 g)
  • Maslinovo ulje
  • Začini: sol, papar, dimljena slatka paprika, curry prah (velikodušno), timijan, kim (po želji), svježi peršin za dekoraciju
Postupak:
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno nasjeckani luk i začine, dok luk ne postane staklast. Zatim dodajte nasjeckano povrće i malo prodinstajte, dodajte neskuhanu crvenu leću i prodinstajte 1-2 minute. Dodajte salsu i 1-2 čaše vode, pustite da zavrije i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta (dok se leća ne skuha). Umak je gotov kada se leća raspadne i umak dobije željenu gustoću. Poslužiti sa svježim začinskim biljem. Možete ga držati u hladnjaku do 3 dana.  
Dobar tek!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više