Veganski bezglutenski keksići sa Bakin'Mixom

27.1.2023.

SASTOJCI:
  •  400 g Bakin’Mix Cookies
  •  1/2 žličice kardamoma u prahu
  •  25 ml biljnog mlijeka
  •  130 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  •  1 laneno jaje (10 g sjemenki, samljeti u mlincu za kavu + 3 žlice vode)
 PRIPREMA:
  1. Promiješati lan sa vodom i ostaviti nekoliko minuta da se smjesa zgusne.
  2.  Bakin’ mix mješavinu staviti u multipraktik sa kardamomom, lanenim jajem i uljem sobne temperature.
  3.  Pulsirati dok se sastojci ne sjedine, zatim dodati mlijeko i ručno umijesiti tijesto.
  4.  Prebaciti sve na drvenu plohu, kratko umijesiti, zamotati u prozirnu foliju i prebaciti u frižider na hlađenje 20-30 minuta.
  5. Izvaditi i izrolati tijesto, na otprilike 1cm debljine. Kalupom za kekse izrezati tijesto, prebaciti na pleh obložen masnim papirom i peći na 160°C stupnjeva, otprilike 20 minuta, odnosno dok ne poprime blago smeđu boju.
  6.  Izvaditi i puniti dno džemom ili nugat kremom, preklopiti i poslužiti. 
Za punjenje, mi preporučamo Nocciolatu bez laktoze, koja će savršeno upotpuniti ove zdrave, veganske keksiće. 

U slast! 

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više