Veganske enchilade

20.12.2021.

Sastojci:

Prženi grah:

  • 1 konzerva (220g) crvenog graha
  • 1/4 šalice (60 ml) vode
  • po 1 žličica: kumin, paprika
  • prstohvat soli i papra

Punjenje:

  •  1 luk
  •  2 češnja češnjaka
  •  1 čili papričica 
  •  1 paprika
  •  600 g gljiva (preporuka: vrganji)
  •  šaka baby špinata (po želji)
  •  po 1 žličica: kim, paprika, sušeni origano
  •  sol i papar po ukusu
  •  1 konzerva (220g) kukuruza

Umak:

  •  2 šalice (500 ml) umaka od rajčice
  •  3/4 šalice (180 ml) vode
  •  po 1 žlica: paprika, kumin, sušeni origano
  •  sol i papar po ukusu

Drugo:

  • 6 tortilla

Postupak:

  1. Sve sastojke za prženi grah dodajte u lonac i zagrijte na srednjoj vatri 10-15 minuta uz povremeno miješanje. Nasjeckajte svo povrće, a luk i češnjak popržite na malo ulja dok ne postanu prozirni.
  2.  Zatim dodajte preostalo povrće kao i začine i pržite 10-15 min dok gljive i špinat ne puste svu vodu i voda se ne iskuha.
  3.  Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, pomiješajte sastojke za umak i zgnječite grah vilicom. Sada punite tortilje: počnite sa slojem prženog graha, zatim dodajte povrće, zarolajte i stavite u posudu za pečenje.
  4.  Nakon što ste napunili sve svoje tortilje, prelijte umak, po želji dodajte veganski sir i pecite 10-15 min.

Dobar tek!

Izvor: 

https://www.fitgreenmind.com/post/easy-vegan-enchiladas

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više