Veganska torta sa šljivama

9.9.2024.

Sastojci:
  • 180 g višenamjenskog brašna
  • 1½ žličica praška za pecivo
  • ½ žličice cimeta
  • ½ žličice soli
  • 113 g veganskog maslaca, omekšalog (ili kokosovog ulja)
  • 150 g muskovado šećera (plus još malo za posipanje)
  • 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki + 6 žlica vode (zamjena za 2 jaja)
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 120 ml sojinog mlijeka, sobne temperature
  • 450 g šljiva (oko 4 do 6 šljiva), očišćenih od koštica i narezanih na četvrtine

Postupak:
  1. Pripremite lanena "jaja": U maloj zdjeli pomiješajte mljevene lanene sjemenke s vodom i ostavite da stoji oko 5-10 minuta dok ne postane gelasto.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano namastite kalup za tortu promjera 23 cm sprejem za pečenje ili obložite dno papirom za pečenje. Možete koristiti i kvadratni kalup.
  3. U srednje velikoj posudi, pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol.
  4. U velikoj posudi za miješanje ili posudi samostojećeg miksera, tucite veganski maslac i šećer na srednjoj brzini dok smjesa ne postane blijeda i pjenasta, oko 3 minute. Dodajte lanena "jaja" i vaniliju te dobro izmiješajte. 
  5. Na niskoj brzini, postupno dodajte mješavinu brašna u tri dijela, naizmjenično s biljnim mlijekom između svakog dodavanja brašna. Ponovno sastružite stijenke posude i sve dobro promiješajte.
  6. Prebacite tijesto u pripremljeni kalup i zagladite površinu špatulom. Posložite šnite šljiva na tijesto s korom prema gore. Po želji, obilno pospite dodatnim šećerom.
  7. Pecite 55 minuta ili dok vrh ne postane zlatno-smeđi, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite kolač da se hladi u kalupu 10 minuta. Nožem prođite uz rub kalupa prije nego što otpustite oprugu i uklonite vanjski prsten. Ostavite kolač da se potpuno ohladi prije nego ga prebacite na tanjur za posluživanje ili narežete.
U slast! 

Patlidžan parmigiana

Patlidžan parmigiana

Jeste li ikada čuli za 'Melanzane alla parmigiana', talijansko klasično jelo koje potječe iz južne Italije?
Ovo jelo je bogata kombinacija slojeva tanko rezanih patlidžana ('melanzane'), umaka od rajčice, sira (najčešće parmezana, odakle dolazi ime) i često mozzarelle.&nbs
Aromatične karamelizirane kruške

Aromatične karamelizirane kruške

Kruške su jedna od onih namirnica u kojima uživamo i ljeti i ujesen, stoga smo se za ovaj recept odlučili baš iz tog razloga; kako bi mogli pružiti posljednji ispraćaj još jednom divnom ljetu i dobrodošlicu čaroliji jeseni. Pripremite ove ukusne i sočne kruške s nama!
Panzanella

Panzanella

Panzanella potječe iz talijanske regije Toskane, a tradicionalno je uvijek bila jelo koje koristi svježe, lokalno dostupne sastojke. Ona se smatrala 'siromašnim' jelom koje se priprema od tostiranog kruha i svježeg povrća, obično rajčica, češnjaka i luka - sastojaka koje su t

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 27 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više