Veganska torta od kestena

15.10.2024.

Sastojci:
BISKVIT
  • 300 g pirovog brašna
  • 13 g praška za pecivo
  • 50 g muskovado šećera
  • 350 ml napitka od badema
  • 50 g biljnog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 5 g lanenih sjemenki + 20 ml vode
  • 15 ml ruma
KREMA
  • 400 g kuhanih i oguljenih kestena
  • 45 g muskovado šećera
  • 30 ml javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 ml napitka od badema
  • 15 g kakaovog praha
  • 50 g Vivani kuvertura čokolade za preljev
Priprema:
BISKVIT
  1. Mljevene sjemenke lana pomiješajte s vodom i ostave da se namaču 10 minuta.
  2. U zdjelu staviti brašno, prašak za pecivo i muskovado šećer i dobro promiješati. Dodajte napitak od badema, ekstrakt vanilije, rum, ulje i natopljene sjemenke lana te dobro izmiješajte pjenjačom ili električnom miješalicom.
  3. Smjesu izlijte u posudu za pečenje i pecite 30 minuta na 180 °C.
  4. Kad je biskvit pečen, izvadite ga iz kalupa i stavite na rešetku za hlađenje. Kad se ohladi obrežite rubove i prerežite na dva dijela (po sredini tako da dobijete dva tanja biskvita između kojih ćete namazati kremu).
KREMA
  1. Kestene, muskovado šećer, kakao prah, napitak od badema, javorov sirup i ekstrakt vanilije stavite u blender i izmiksajte u glatku kremu.
  2. Donji biskvit premažite polovicom kreme od kestena i prekrijte drugim biskvitom.
  3. Prelijte ga ostatkom kreme i po želji ukrasite otopljenom čokoladom.
U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više