Vegan lazanje (bez glutena)

1.9.2023.

Sastojci:
  • 700 g butternut tikve (narezane na kockice veličine oko 2,5 cm)
  • 12 listova Le Veneziane bezglutenske tjestenine za lazanje 
  • 500 g kuhanog ili konzerviranog graha
  • 3 čajne žličice miso paste
  • 3 čajne žličice tahinija
  • 4 češnja češnjaka (nasjeckanog na sitno)
  • 2 jušne žlice prehrambenog kvasca
  • 2 žlice svježeg limunovog soka
  • 500 ml salse
  • Začini: 1 žličica sušenog bosiljka, 1 žličica origana, 1 žličica peršina (sušenog), pola žličice chilli ljuskica, 1 žličica luka u prahu

Postupak:
  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite kockice tikve po površini. Pecite u pećnici 25 minuta, okrenite i pecite još 10 minuta ili dok tikva ne omekša i ne probada se lako vilicom.
  2. U međuvremenu, stavite veliki lonac vode da zakuha. Kuhajte široke rezance za lazanje prema uputama na pakiranju, ali kuhajte ih 1 do 2 minute kraće nego što piše. Napunite veliku zdjelu hladnom vodom. Ocijedite rezance, pazeći da ih ne poderete, i prebacite ih u zdjelu s vodom da se ohlade.
  3. Izvadite pečenu butternut tikvu iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 190°C. U blenderu (ili štapnim mikserom) ismiksajte tikvu, grah, miso, tahini, češnjak, prehrambeni kvasac, bosiljak, origano, luk u prahu, suhi peršin, sušene čilije, sol i limunov sok; obradite dok se dobro ne sjedini, ali ne previše glatko (da ostane nešto komadića). 
  4. Rasporedite 350 ml umaka od rajčice po dnu vatrostalne posude dimenzija 23x33 cm. Ocijedite široke rezance za lazanje i posušite ih. Na dno posude izlijte par kapi maslinovog ulja i smjese, te zatim slažite tjesteninu pa smjesu u redovima dok ne iskoristite svu smjesu. Na zadnjem (gornjem sloju) možete poslagati još cijelog graha i pokapati ga maslinovim uljem ili naslagati šnite veganskog sira, ukoliko želite hrskavi vrh.
  5. Pecite, pokriveno, na 190°C 25 do 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja. Poslužite sa svježim bosiljkom.

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više