Rolice s Nocciolatom

21.3.2022.

SASTOJCI
400 g brašna
1 vrećica suhog kvasca
130 g hladnog maslaca
130 ml mlijeka
1 jaje
1 žumanjak
50 g šećera
2 vanilin šećera
korica jednog limuna
prstohvat soli

Nadjev
Nocciolata - namaz od lješnjaka
Premaz
mlijeko
šećer

UPUTE ZA PRIPREMU
1. Od svih sastojaka za tijesto pripremite homogenu smjesu. Oblikujte ga u kuglu. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto u pravokutnik. Tijesto premažite debljim slojem namaza od lješnjaka i zamotajte ga u roladu. Zamotajte roladu u prozirnu foliju i ostavite na sat vremena u zamrzivaču.
2. Oštrim nožem izrežite peciva u oblik slova V (duža strana treba biti 5 cm).
3. Pripremite veći pleh i obložite ga papirom za pečenje. Upalite i zagrijte pećnicu na 180 C. Peciva stavite na pripremljeni pleh. Premažite ih mlijekom i pospite šećerom. Peciva pecite 20 - 22 minuta dok vam rubovi ne porumene.
 
U slast! 
 
Autorica recepta: Tirkizna Ana 
Izvor: https://tirkizna.com/recepti-kruh-i-peciva/peciva-punjena-kremom-od-ljesnjaka/

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više