Razbuđujuća proljetna salata

13.4.2022.

Klice su posljednih godina postale sve uobičajenije, te se danas već i poslužuju u restoranima dok do nedavno njihova upotreba nije bila toliko rasprostranjena. Klica je prvi stadij rasta biljke, te se one mogu uzgojiti i kod kuće namakanjem sjemenki. Već u nekoliko dana ona će narasti, što dovoljno govori koliko su one zapravo bogate svim važnim nutrijentima Najbogatije su esencijalnim aminokiselinama, koje ovoj maloj biljčici daju snagu za probijanje sjemenke i stvaranje biljke te će one imati vrlo pozitivan utjecaj na vaš organizam i pomoći u borbi s umorom i napadima izvana.

Sastojci za salatu:
  • 1 šalica slanutka iz konzerve (ili kuhanog)
  • 2 šalice mlade brokule
  • 1 mladi luk
  • 5 rotkvica
  • 1 žlica sjemenki po želji (suncokret, bučine, konopljine)
  • klice rotkvice (ili neke druge po želji)

Sastojci za preljev:
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica LIMA octa 
  • 1 žličica agavinog sirupa
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica suhog kopra
  • Sol i papar po želji
Priprema: 
  1. Brokulu narežite na manje komade i kuhajte na pari oko 5 minuta, ili blanširajte. Pripazite da ne omekša previše, njena hrskava tekstura dodatno obogaćuje salatu i kraćim kuhanjem se očuva veći broj nutrijenata.
  2. Slanutak iz konzerve isperite i dodajte u zdjelu s brokulom i ostalim sastojcima.
  3. Sastojke za preljev stavite u čašicu i pomiješajte vilicom dok ne dobijete preljev, ili u malu staklenku koju možete zatvoriti i protresti sastojke dok se ne spoje.
Savjet plus*: Salatu možete začiniti Lima gomashio začinom od soli i sezama koji će joj dati notu slano-gorkastog okusa. 
 
Dobar tek! 

Izvor:
https://www.tvornicazdravehrane.com/zdravi-kutak/super-hrana/klice-sto-toliko-mocno-njima-68531/ 

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više