Raw torta s jagodama

3.8.2023.

Sastojci (donji sloj):
  • 300 g oljuštenih datulja
  • 100 g sirovih badema
  • 25 g organskog kakaa
  • 40 g chia sjemenki
  • 25 g maslaca od badema

Sastojci (čokoladni preljev):
  • 200 g tamne čokolade (75% kakaa)
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 25 g maslaca od badema
  • Handful liofilizirane jagode

Postupak:
  1. Datulje prelijte kipućom vodom i ostavite da stoje bar 10 minuta. Zatim ih oljuštite i stavite u blender sa ostalim sastojcima za donji sloj. Nemojte predugo blendati, malo teksture i komadića badema je poželjno.
  2. Otopiti crnu čokoladu s kokosovim uljem i preliti preko donjeg sloja, ravnomjerno raspoređujući čokoladu. Otopiti maslac od badema sa 1 žličicom kokosovog ulja. Staviti maslac od badema na nekoliko mjesta preko čokolade u male hrpice.
  3. Čačkalicom napraviti šare po želji. Ukrasiti tortu komadićima Handful liofilizirane jagode.

Ostavi se u hladnjaku barem jedan sat da se čokolada ukruti. U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više