Raw Bite flatbread

3.7.2024.

Recept za 6 porcija

Sastojci:
Flatbread
  • 25 g kvasca
  • 2½ dl mlake vode
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • oko 500 g pšeničnog brašna
  • brašno za razvlačenje
Zaatar
  • 4 žlice sjemenki sezama
  • 3 žlice sušenog timijana
  • 4 žličice sumaka
  • 2 žličice soli
Topping
  • 2-3 kuhane cikle, oguljene
  • 2-3 RAWBITE-a - po mogućnosti s indijskim oraščićima
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 2 avokada
  • 1 šaka metvice

Postupak:
Tijesto
Rastopite kvasac u mlakoj vodi. Dodajte sol, šećer i ulje te na kraju umiješajte brašno malo po malo dok tijesto ne postane glatko i može se mijesiti. Mijesite tijesto dok ne postane mekano i podatno, a zatim ga ostavite da se diže na sobnoj temperaturi 30 minuta (ili preko noći u hladnjaku ako ste na vrijeme).
Zaatar
U međuvremenu, popržite sjemenke sezama na suhoj, vrućoj tavi oko 1 minutu. Pustite ih da se malo ohlade, a zatim ih pomiješajte s timijanom, sumakom i solju.
Flatbread
Podijelite tijesto na 6 dijelova i razvaljajte ih u duguljaste flatbreadse. Pecite ih (moguće je dva odjednom) na maslinovom ulju u velikoj, vrućoj tavi. Trebaju biti zlatno smeđi i pečeni. Pecite ih otprilike 6-7 minuta ukupno.
Zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu do posluživanja.

Posluživanje
Narežite ciklu na zalogaje, a RAWBITE na kockice. Pomiješajte oba dijela s balzamičnim octom.
Narežite avokade.
Poslužite toplo flatbread s avokadom, ciklom, RAWBITE-om i malo metvice. Posipajte zaatarom i odmah poslužite.
SAVJET: Možete narezati mini komadiće vašeg RAWBITE-a, pomiješati ih s zaatarom i koristiti smjesu kao divan posipak na salati.

Veganska torta od kestena

Veganska torta od kestena

Vjerujte nam - ova će vam torta razbuditi sva osjetila, a stati na samo jednom komadu biti će nemoguće! Pripremite s nama ovu kremastu, zdravu i ukusnu vegansku tortu zbog koje će svaki drugi čokoladni desert pasti u drugi plan.
Jesenska gusta juha od bundeve

Jesenska gusta juha od bundeve

Veganska gusta juha od bundeve koja će vam ugrijati tijelo i dušu. Pripremite ju s nama i poželite dobrodošlicu jeseni!
Patlidžan parmigiana

Patlidžan parmigiana

Jeste li ikada čuli za 'Melanzane alla parmigiana', talijansko klasično jelo koje potječe iz južne Italije?
Ovo jelo je bogata kombinacija slojeva tanko rezanih patlidžana ('melanzane'), umaka od rajčice, sira (najčešće parmezana, odakle dolazi ime) i često mozzarelle.&nbs

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 27 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više