Recept za 6 porcija
Sastojci:
Flatbread
- 25 g kvasca
- 2½ dl mlake vode
- 2 žličice soli
- 1 žličica šećera
- 2 žlice maslinovog ulja
- oko 500 g pšeničnog brašna
- brašno za razvlačenje
Zaatar
- 4 žlice sjemenki sezama
- 3 žlice sušenog timijana
- 4 žličice sumaka
- 2 žličice soli
Topping
- 2-3 kuhane cikle, oguljene
- 2-3 RAWBITE-a - po mogućnosti s indijskim oraščićima
- 1 žlica balzamičnog octa
- 2 avokada
- 1 šaka metvice
Postupak:
Tijesto
Rastopite kvasac u mlakoj vodi. Dodajte sol, šećer i ulje te na kraju umiješajte brašno malo po malo dok tijesto ne postane glatko i može se mijesiti. Mijesite tijesto dok ne postane mekano i podatno, a zatim ga ostavite da se diže na sobnoj temperaturi 30 minuta (ili preko noći u hladnjaku ako ste na vrijeme).
Zaatar
U međuvremenu, popržite sjemenke sezama na suhoj, vrućoj tavi oko 1 minutu. Pustite ih da se malo ohlade, a zatim ih pomiješajte s timijanom, sumakom i solju.
Flatbread
Podijelite tijesto na 6 dijelova i razvaljajte ih u duguljaste flatbreadse. Pecite ih (moguće je dva odjednom) na maslinovom ulju u velikoj, vrućoj tavi. Trebaju biti zlatno smeđi i pečeni. Pecite ih otprilike 6-7 minuta ukupno.
Zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu do posluživanja.
Posluživanje
Narežite ciklu na zalogaje, a RAWBITE na kockice. Pomiješajte oba dijela s balzamičnim octom.
Narežite avokade.
Poslužite toplo flatbread s avokadom, ciklom, RAWBITE-om i malo metvice. Posipajte zaatarom i odmah poslužite.
SAVJET: Možete narezati mini komadiće vašeg RAWBITE-a, pomiješati ih s zaatarom i koristiti smjesu kao divan posipak na salati.