Quiche od šparoga

17.5.2022.

Sastojci za tijesto:
Sastojci za nadjev:
  • 3 jaja
  • 350ml kiselog vrhnja
  • šaka nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica soli 
  • pola žličice papra
  • 30g maslaca
  • 8 očišćenih šparoga
  • 50g naribanog sira (parmezan ili gouda)
Priprema:

Tijesto
  1. Stavite brašno u veliku zdjelu. Maslac narežite na kvadratiće, pomiješajte s brašnom, jajem i soli i mijesite rukama dok se maslac ne zgnječi. U smjesu postepeno dodavajte vodu dok se sastojci ne sjedine. Tijesto oblikujte u kuglu. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 2 sata.
  2. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, debljine pola centimetra. Stavite u tepsiju za quiche od 23 cm, probodite tijesto vilicom nekoliko puta na dnu tijesta i s istom vilicom pritisnite oko rubova da se tijesto zalijepi. Ostavite u hladnjaku 1 h.
  3. Zagrijte pećnicu na 210C stupnjeva.
  4. Donji dio tijesta za pitu obilno izbodite vilicom. Unutra možete staviti drugu malu tepsiju kako biste bolje postavili stranice tijekom pečenja ili stavite list aluminijske folije i napunite grahom, rižom ili nečim sličnim kako bi ono zadržalo svoj oblik tijekom pečenja. Pecite 7 do 8 minuta, dok ljuska pite ne postane čvrsta.

Nadjev
  1. Pomiješajte jaja, kiselo vrhnja, peršin, sol i papar u zdjeli srednje veličine. Ostavite da se ohladi u hladnjaku oko 30 min. U djelomično pečenu koru za quiche uliti 1/3 smjese, te pecite dok se nadjev ne počne stezati (oko 10 min).
  2. Otopite maslac u tavi srednje veličine na srednjoj vatri. Dodajte šparoge i kuhajte dok ne omekšaju; oko 4 do 6 min. Šparoge možete ostaviti cijele ili narezati na malo veće komade.
  3. U tavu za quiche rasporedite šparoge te prelijte preko njih ostatak smjese od jaja. Po vrhu rasporedite naribani sir. Pecite oko 30 min, dok nadjev ne napuhne i poprimi zlatnožutu boju. 
Dobar tek! 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više