Polpetice od kvinoje

6.11.2024.

Sastojci:
  • 200 g suhe kvinoje
  • 400 ml povrtnog temeljca
  • 1 velika mrkva, sitno naribana
  • ½ vezice peršina, sitno sjeckanog
  • 1 luk, sitno sjeckan
  • 4 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 1,5 žličica curry praha 
  • ½ žličice soli ili po ukusu
  • ½ žličice papra ili po ukusu
  • 50 g brzih zobenih pahuljica ili krušnih mrvica
  • 1 žlica krumpirovog škroba, kukuruznog škroba ili rižinog škroba (opcionalno)
  • 2 žličice suncokretovog ulja + još za prženje polpetica
Za posluživanje
  • sezamove sjemenke

Postupak:
  1. Prvo dobro isperite kvinoju u sitnom cjedilu. Zatim je ocijedite i dodajte u lonac s povrtnim temeljcem.
  2. Zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri prema uputama na pakiranju, otprilike 15-20 minuta.
  3. U međuvremenu, sitno naribajte mrkvu i sitno nasjeckajte peršun, luk i češnjak.
  4. Zagrijte otprilike 2 žličice ulja u maloj tavi i dinstajte luk 2-3 minute dok ne postane proziran. Zatim dodajte češnjak i dinstajte još minutu.
  5. U zdjelu dodajte kuhanu kvinoju, mrkvu, peršin, dinstani luk i češnjak, curry prah, sol i papar te sve dobro promiješajte.
  6. Zatim pospite zobene pahuljice i krumpirov škrob po vrhu i ponovno promiješajte dok se sve ne sjedini.
  7. Probajte i po potrebi prilagodite začine. Ostavite sa strane najmanje 10 minuta (ili preko noći u hladnjaku).
  8. Lagano navlažite ruke i oblikujte smjesu u otprilike 16 polpeti, svaka teška oko 50-55 g.
  9. Zagrijte otprilike 2 žlice ulja u tiganju s neprijanjajućim dnom i pržite polpete s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave (pržite ih neprekidno nekoliko minuta dok donja strana ne postane zlatno smeđa prije nego ih preokrenete kako se ne bi raspale).
  10. U međuvremenu, sve sastojke za umak od začinskog bilja izmiksajte do kremaste konzistencije.
  11. Po želji pospite polpete sezamovim sjemenkama i poslužite s umakom od začinskog bilja.
Također su ukusne kao prilog uz salatu ili u Buddha Bowlu, ili ih poslužite kao burger, u tortiljama ili flatbreadu. Uživajte!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više