Pita od bundeve bez glutena

9.10.2023.

Sastojci:
  • 210 g Bakin mix brašna
  • 1 jaje
  • 1 čajna žlica soli
  • 100 g maslaca

Sastojci za nadjev:
  • 160 g bundeve narezati na kockice te kratko prodinstati na malo maslaca da omekša
  • 200 g posni svježi sir
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 2 jaja 
  • 1 čajna žlica soli
  • malo kurkume

Posip:
  • malo parmezana

Priprema:
  1. U veću zdjelu staviti brašno, maslac, sol i jaje te zamijesiti tijesto.
  2. Mijesiti tijesto dok se u potpunosti ne poveže.
  3. Premazati kalup s malo maslaca te utisnuti tijesto u kalup. Tijesto ravnomjerno rasporediti. Tijesto izbosti vilicom.

Pripremiti nadjev
  1. U zdjelu staviti sir, kiselo vrhnje, jaja, bundevu, sol i kurkumu. Sve dobro izmiješati.
  2.  Staviti nadjev na tijesto te ga  rasporediti. 
  3. Posipati s malo parmezana.
  4. Premazati krajeve tijesta s žumanjkom.
  5. Peći na 180 stupnjeva, 30 do 35 min ovisno o jačini pećnice
  6. Pitu rezati kad malo ohladi.
Dobar tek!

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više