Pita od bundeve bez glutena

9.10.2023.

Sastojci:
  • 210 g Bakin mix brašna
  • 1 jaje
  • 1 čajna žlica soli
  • 100 g maslaca

Sastojci za nadjev:
  • 160 g bundeve narezati na kockice te kratko prodinstati na malo maslaca da omekša
  • 200 g posni svježi sir
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 2 jaja 
  • 1 čajna žlica soli
  • malo kurkume

Posip:
  • malo parmezana

Priprema:
  1. U veću zdjelu staviti brašno, maslac, sol i jaje te zamijesiti tijesto.
  2. Mijesiti tijesto dok se u potpunosti ne poveže.
  3. Premazati kalup s malo maslaca te utisnuti tijesto u kalup. Tijesto ravnomjerno rasporediti. Tijesto izbosti vilicom.

Pripremiti nadjev
  1. U zdjelu staviti sir, kiselo vrhnje, jaja, bundevu, sol i kurkumu. Sve dobro izmiješati.
  2.  Staviti nadjev na tijesto te ga  rasporediti. 
  3. Posipati s malo parmezana.
  4. Premazati krajeve tijesta s žumanjkom.
  5. Peći na 180 stupnjeva, 30 do 35 min ovisno o jačini pećnice
  6. Pitu rezati kad malo ohladi.
Dobar tek!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više