Paprena juha od mrkve

27.9.2023.

Sastojci:
  • 4 srednje mrkve, narezane na kockice
  • 1 veliki luk, nasjeckan
  • 1 veći krumpir, narezan na kockice
  • Kuhinjska sol i svježe mljeveni crni papar (po želji)
  • 2 žlice svježeg naribanog đumbira
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 čajne žličice curry praha
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 1 konzerva (386 ml) neslađenog kokosovog mlijeka
  • 80 g sirove bijele riže dugog zrna
Postupak:
  1. Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte krumpir, mrkvu i luk te posolite i popaprite. Kuhajte uz povremeno miješanje dok povrće ne počne omekšavati, 10-15 minuta. 
  2. Umiješajte đumbir, češnjak i curry prah i kuhajte uz miješanje svega par minuta. Umiješajte zagrijani temeljac i kokosovo mlijeko. Dovedite smjesu do vrenja i dodajte sirovu rižu. Smanjite vatru i krčkajte, povremeno miješajući, dok se riža ne skuha (prema uputama s pakiranja). Kada je riža gotova, pustite da se malo ohladi. 
  3. Malo izmiksajte štapnim mikserom, dok ne postane kremasta. Ukoliko želite, rižu možete skuhati odvojeno i dodati juhi nakon miksanja. Poslužite uz par nasjeckanih listova svježeg peršina ili bosiljka.
U slast!
 
Izvori:
https://www.countryliving.com/food-drinks/a42436125/spiced-carrot-soup-recipe/

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više