Panzanella

14.8.2024.

Sastojci:
  • 1 kg zrelih rajčica, narezane na komadiće veličine zalogaja
  • 1 čajna žličica (4 g) soli, plus još za začinjavanje 
  • 340 g kruha po odabiru (preporučamo kruh od kiselog tijesta, ciabattu ili čak i focacciu), narezane na kockice od 4 cm (oko 6 šalica kockica kruha)
  • 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 mala ljutika, sitno nasjeckana
  • 2 srednja češnja češnjaka, sitno nasjeckana 
  • 1/2 čajne žličice senfa dobre kvalitete
  • 2 žlice vinskog octa
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Šaka svježih listova bosiljka, grubo nasjeckanih

Postupak:
  1. Narezane rajčice stavite u cjedilo postavljeno iznad zdjele i posolite. Promiješajte da se sol ravnomjerno rasporedi. Ostavite na sobnoj temperaturi barem 15 min da se rajčice ocijede, povremeno promiješajte. 
  2. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 200°C i postavite rešetku u srednji položaj. U velikoj zdjeli pomiješajte kockice kruha s 2 žlice (30 ml) maslinovog ulja. Premjestite na lim za pečenje. Pecite oko 10 minuta, dok ne postanu hrskave, ali ne i smeđe. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
  3. Izvadite cjedilo s rajčicama iz zdjele sa sokom od rajčica. Stavite cjedilo s rajčicama u sudoper. U zdjelu sa sokom dodajte ljutiku, češnjak, senf i ocat. Neprestano miješajući pjenjačom, polako dodajte preostalu količinu (120 ml) maslinovog ulja. Preljev posolite i popaprite prema vlastitom ukusu.
  4. U velikoj zdjeli pomiješajte tostirani kruh, rajčice i preljev. Dodajte listove bosiljka. Sve dobro promiješajte da se sjedini i začinite soli i paprom. Ostavite da odstoji 30 minuta prije posluživanja, povremeno miješajući dok kruh ne upije preljev.
  5. Ukoliko želite, poslužite uz Burrata mozzarellu.

Dobar tek!


Hrskavi falafel

Hrskavi falafel

Falafel je jedno od najpoznatijih jela Bliskog istoka, čije točno podrijetlo ostaje predmet rasprava. Tijekom povijesti je postao simbol ulične hrane i dijelom kulturnog identiteta mnogih zemalja Bliskog istoka. Danas je falafel globalno popularan zbog svog bogatog okusa, jednostavne pripreme i
Vegansko 'zlatno mlijeko'

Vegansko 'zlatno mlijeko'

Zlatno mlijeko, poznato i kao "kurkuma latte," drevni je napitak s korijenima u ayurvedskoj medicini. Ova kremasta kombinacija zobenog mlijeka, kurkume i aromatičnih začina nije samo ukusna, već i prava riznica benefita za tijelo i um. Svojim bogatim okusom i toplim nijansama, zlatno mli
Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 27 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više