Osvježavajući desert u čaši

11.7.2023.

Sastojci:
  • 200 g jagoda
  • Pola banane
  • 150 ml jogurta (mliječnog ili biljnog)
  • Nekoliko kockica leda (3-4)
  • 1 žlica smrvljenih oraha
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 3 žlice darbo džema od malina s manje kalorija
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • Po želji dekorirati svježim voćem i Handful liofiliziranim jagodama
Postupak:
  1. U mikser ili blender dodajte jogurt, chia sjemenke, pola banane, jagode i led. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu i izlijte smjesu u zdjelicu.
  2. U staklenu čašu stavite na dno džem od malina, prekrijte smoothie smjesom i dekorirajte smrvljenim orasima, maslacem od kikirikija, svježim voćem i Handful liofiliziranim jagodama.

Ovaj smoothie desert bogat je svim važnim nutrijentima: sjemenke i voće predstavljaju izvor vlakana, vitamina i minerala (npr. vitamin C, antioksidansi, cink, omega-3 masne kiseline...), jogurt je dobar izvor probiotičkih bakterija i kalcija, dok orasi imaju značajne količine omega-3 masnih kiselina. Proteine možemo u manjim količinama pronaći u jogurtu, orasima, maslacu od kikirikija i chia sjemenkama. 

Ujedno može biti i savršen doručak za sve koji vole slatko, a žele se hraniti zdravo.

U slast!

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više