Osvježavajući desert u čaši

11.7.2023.

Sastojci:
  • 200 g jagoda
  • Pola banane
  • 150 ml jogurta (mliječnog ili biljnog)
  • Nekoliko kockica leda (3-4)
  • 1 žlica smrvljenih oraha
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 3 žlice darbo džema od malina s manje kalorija
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • Po želji dekorirati svježim voćem i Handful liofiliziranim jagodama
Postupak:
  1. U mikser ili blender dodajte jogurt, chia sjemenke, pola banane, jagode i led. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu i izlijte smjesu u zdjelicu.
  2. U staklenu čašu stavite na dno džem od malina, prekrijte smoothie smjesom i dekorirajte smrvljenim orasima, maslacem od kikirikija, svježim voćem i Handful liofiliziranim jagodama.

Ovaj smoothie desert bogat je svim važnim nutrijentima: sjemenke i voće predstavljaju izvor vlakana, vitamina i minerala (npr. vitamin C, antioksidansi, cink, omega-3 masne kiseline...), jogurt je dobar izvor probiotičkih bakterija i kalcija, dok orasi imaju značajne količine omega-3 masnih kiselina. Proteine možemo u manjim količinama pronaći u jogurtu, orasima, maslacu od kikirikija i chia sjemenkama. 

Ujedno može biti i savršen doručak za sve koji vole slatko, a žele se hraniti zdravo.

U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više