Orehnjača bez glutena

7.12.2023.

Sastojci (tijesto):
  • 400 g Bakin'mix Bread&Pizza
  • 50 g brezinog šećera
  • 10 g suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 300 ml toplog mlijeka
  • 1 jaje + 2 žumanjka
  • 50 g otopljenog maslaca
Punjenje:
  • 2 bjelanjka
  • 60 g šećera
  • 300 g mljevenih oraha (možete koristiti i bademe)
 Postupak:
  1. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, brezin šećer i suhi kvasac dok se sastojci ne sjedine.
  2. Dodajte sol, jedan dio zagrijanog mlijeka, jaja i maslac i promiješajte. Ostatak mlijeka dodajte postepeno uz miješanje.
  3. Kada dobijete homogenu smjesu, tijesto pokrijte i pustite da se diže na toplom.
  4. Bjelanjke dobro izmiksajte sa šećerom dok ne dobijete snijeg i postepeno dodavajte mljevenim orasima. Umiješajte snijeg nježno da ne splasne.
  5. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na željenu debljinu, u pravokutni oblik. Punjenje ravnomjerno rasporedite po tijestu i zarolajte u roladu. Ukoliko želite možete škarama ili nožem nekoliko zarezati roladu po vrhu kako bi dobila atraktivniji izgled, nalik pletenici.
  6. Peći na 160 stupnjeva oko 45 minuta (ovisno o jačini pećnice). Nakon 30-ak minuta provjerite je li pečena.
U slast!
Recept: Suzana Kvesić

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više