Orehnjača bez glutena

7.12.2023.

Sastojci (tijesto):
  • 400 g Bakin'mix Bread&Pizza
  • 50 g brezinog šećera
  • 10 g suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 300 ml toplog mlijeka
  • 1 jaje + 2 žumanjka
  • 50 g otopljenog maslaca
Punjenje:
  • 2 bjelanjka
  • 60 g šećera
  • 300 g mljevenih oraha (možete koristiti i bademe)
 Postupak:
  1. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, brezin šećer i suhi kvasac dok se sastojci ne sjedine.
  2. Dodajte sol, jedan dio zagrijanog mlijeka, jaja i maslac i promiješajte. Ostatak mlijeka dodajte postepeno uz miješanje.
  3. Kada dobijete homogenu smjesu, tijesto pokrijte i pustite da se diže na toplom.
  4. Bjelanjke dobro izmiksajte sa šećerom dok ne dobijete snijeg i postepeno dodavajte mljevenim orasima. Umiješajte snijeg nježno da ne splasne.
  5. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na željenu debljinu, u pravokutni oblik. Punjenje ravnomjerno rasporedite po tijestu i zarolajte u roladu. Ukoliko želite možete škarama ili nožem nekoliko zarezati roladu po vrhu kako bi dobila atraktivniji izgled, nalik pletenici.
  6. Peći na 160 stupnjeva oko 45 minuta (ovisno o jačini pećnice). Nakon 30-ak minuta provjerite je li pečena.
U slast!
Recept: Suzana Kvesić

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više