Namaz od mrkve i crvene leće

26.4.2022.

Mrkva je korjenasto povrće koje raste u proljeće i ljeto, a bogata je beta karotenom koji ima velik utjecaj na naše zdravlje, od kojih je samo jedan taj da poboljšava vid.
 
Crvena leća je mahunarka slatkastog i nježnog okusa, a bogata je vitaminima A i B skupine, te mineralima željezom i cinkom koji jačaju imunitet. Također je bogata proteinima i vlaknima koji će pomoći optimiziranju probave i čišćenju organizma od toksina.

Sastojci:
  • 3 srednje mrkve (oko 300 grama)
  • 50 grama crvene leće
  • 2 + 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice tahini paste
  • 25 grama tostiranih oraha (opcionalno)
  • sok pola limuna
  • 1 režanj češnjaka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra 
  • prstohvat chilli pahuljica ili kajenskog papra (ukoliko želite paprenije)
  • žličica curry-a
  • 3 žlice hladne vode
Postupak:
  1. Mrkvu ogulite i narežite na manje komade. Protvan za pečenje obložite papirom za pečenje i poslažite komade mrkve. Posolite i prelijte s 2 žlice maslinovog ulja. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta, dok mrkva ne omekša.
  2. U međuvemenu skuhajte leću prema uputama na pakiranju, 15-ak minuta. U multipraktik ili blender dodajte pečenu mrkvu, procijeđenu kuhanu leću, 2 žlice maslinovog ulja, tahini, sok limuna, češnjak, začine i hladnu vodu. Blendajte do glatke smjese.
  3. Ukoliko koristite orahe, dodajte ih u blender s ostalim sastojcima ili ih posebno izmrvite i samo umiješajte u namaz. Ovaj namaz savršeno će se slagati s bezglutenskim slanim kiflicama ili kruhom, za koje recept možete pronaći na našoj Bakin' Mix stranici.

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više