Namaz od kestena i čokolade

7.10.2022.

Ovaj jesenski plod u kombinaciji s čokoladom postaje ukusan namaz od kestena i čokolade! Možete ga namazati na kruh ili njime namazati palačinke. Kombinacija prepoznatljivog okusa kestena, aromatične vanilije neće vas ostaviti ravnodušnima. Sigurno vam ne treba još jedan razlog za pripremu ove prave jesenje poslastice!

Sastojci: 
  • 50 g pirea od kestena 
  • 4 žlice meda 
  • 100 g tamne čokolade 
  • 150 ml vode 
  • 1 mahuna vanilije ili vanilin šećer 
  • korica od 1/2 limuna 
Priprema: 
  1. Skuhajte kestene i izradite 250 g pirea od kestena. Izradite ga u blenderu, dodajte med pa ponovo izradite. 
  2. Smjesu premjestite u posudu, pa dodajte vodu i vaniliju. 
  3. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje. 
  4. Kada se smjesa počne odvajati od posude dodajte čokoladu i koricu limuna. Miješajte dok se smjesa ne poveže i namaz od kestena i čokolade je gotov. Premjestite ga u staklenku i uživajte u savršenom namazu! 
U slast!

Izvor: https://gastro.24sata.hr/recepti/za-stare-i-mlade-namaz-od-kestena-i-cokolade-11272 

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više