Mini tart od vanilije

18.7.2024.

Sastojci:
Krema od vanilije
  • 2 žumanjka
  • 60 g šećera
  • 25 g gustina
  • 240 ml mlijeka
  • Ekstrakt vanilije

Krema sa Handful jagodama 

Kora
  • 150 g brašna
  • 100 g kokosovog brašna
  • prstohvat soli
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje

Postupak:
Priprema kore
  1. Pećnicu zagrijati na 160 stupnjeva. U blenderu sjediniti sve suhe sastojke za tijesto. Dodati im jaje, pa još pulsirati. Na samom kraju dodati vrlo hladan maslac, narezan na kockice. Blendati dok smjesa ne počne dobivati teksturu tijesta. Na radnoj podlozi premijesiti smjesu, pa je razvaljati valjkom na debljinu oko pola centimetra. Tijesto narezati u manje krugove (možete koristiti mali kalup ili čašu), pa podijeliti u kalupe koji su prethodno namazani maslacem i posipani brašnom. U svako udubljenje od tarta, staviti komadić papira za pečenje i u njega staviti rižu, grah i sl., kako se udubljenje u kori ne bi podiglo prilikom pečenja. Peći u pećnici na 160 stupnjeva oko 15 minuta.
Priprema kreme
  1. U žumanjke dodati šećer, pa miješati pjenjačom dok se smjesa ne sjedini, udupla i postane svijetlije boje. Dodati i gustin, pa promiješati. Mlijeko zagrijati u dubljem loncu na srednjoj temperaturi.
  2. Kada je mlijeko dostiglo temperaturu prije ključanja, maknite ga sa štednjaka i polako ga dodavajte smjesi sa žumanjcima, uz konstantno miješanje. Bitno je miješati i lagano dodavati mlijeko, kako nam se žumanjci ne bi skuhali.
  3. Smjesu sa mlijekom i žumanjcima sada vratite u manji lonac u kojem ste zagrijavali mlijeko, dodati vaniliju i kuhati na umjerenoj temperaturi uz konstanto miješanje. Smjesu maknite sa vatre čim primijetite da poprima teksturu sličnu pudingu, prelijte je u drugu čistu posudu i prekrijte je prozirnom folijom tako da folija dodiruje kremu. Ostaviti da se sasvim ohladi.
Priprema kreme sa jagodama
  1. Handful jagode usitniti tako da dobiju teksturu praha. Slatko vrhnje (ili vrhnje za šlag) izmiksajte, pa dodajte Handful jagode. Sve dobro promiješati da se smjesa sjedini. Kalupe puniti kremom od vanilije. Na sam vrh dodati kremu sa jagodama, pa dekorirati sa Handful jagodama i svježim voćem po želji.
U slast! 

Aromatične karamelizirane kruške

Aromatične karamelizirane kruške

Kruške su jedna od onih namirnica u kojima uživamo i ljeti i ujesen, stoga smo se za ovaj recept odlučili baš iz tog razloga; kako bi mogli pružiti posljednji ispraćaj još jednom divnom ljetu i dobrodošlicu čaroliji jeseni. Pripremite ove ukusne i sočne kruške s nama!
Panzanella

Panzanella

Panzanella potječe iz talijanske regije Toskane, a tradicionalno je uvijek bila jelo koje koristi svježe, lokalno dostupne sastojke. Ona se smatrala 'siromašnim' jelom koje se priprema od tostiranog kruha i svježeg povrća, obično rajčica, češnjaka i luka - sastojaka koje su t
Pina colada smoothie

Pina colada smoothie

Posjetite tropski raj na djelić sekunde, uz naš kremasti i zdravi pina colada smoothie!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više