Mini tart od vanilije

18.7.2024.

Sastojci:
Krema od vanilije
  • 2 žumanjka
  • 60 g šećera
  • 25 g gustina
  • 240 ml mlijeka
  • Ekstrakt vanilije

Krema sa Handful jagodama 

Kora
  • 150 g brašna
  • 100 g kokosovog brašna
  • prstohvat soli
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje

Postupak:
Priprema kore
  1. Pećnicu zagrijati na 160 stupnjeva. U blenderu sjediniti sve suhe sastojke za tijesto. Dodati im jaje, pa još pulsirati. Na samom kraju dodati vrlo hladan maslac, narezan na kockice. Blendati dok smjesa ne počne dobivati teksturu tijesta. Na radnoj podlozi premijesiti smjesu, pa je razvaljati valjkom na debljinu oko pola centimetra. Tijesto narezati u manje krugove (možete koristiti mali kalup ili čašu), pa podijeliti u kalupe koji su prethodno namazani maslacem i posipani brašnom. U svako udubljenje od tarta, staviti komadić papira za pečenje i u njega staviti rižu, grah i sl., kako se udubljenje u kori ne bi podiglo prilikom pečenja. Peći u pećnici na 160 stupnjeva oko 15 minuta.
Priprema kreme
  1. U žumanjke dodati šećer, pa miješati pjenjačom dok se smjesa ne sjedini, udupla i postane svijetlije boje. Dodati i gustin, pa promiješati. Mlijeko zagrijati u dubljem loncu na srednjoj temperaturi.
  2. Kada je mlijeko dostiglo temperaturu prije ključanja, maknite ga sa štednjaka i polako ga dodavajte smjesi sa žumanjcima, uz konstantno miješanje. Bitno je miješati i lagano dodavati mlijeko, kako nam se žumanjci ne bi skuhali.
  3. Smjesu sa mlijekom i žumanjcima sada vratite u manji lonac u kojem ste zagrijavali mlijeko, dodati vaniliju i kuhati na umjerenoj temperaturi uz konstanto miješanje. Smjesu maknite sa vatre čim primijetite da poprima teksturu sličnu pudingu, prelijte je u drugu čistu posudu i prekrijte je prozirnom folijom tako da folija dodiruje kremu. Ostaviti da se sasvim ohladi.
Priprema kreme sa jagodama
  1. Handful jagode usitniti tako da dobiju teksturu praha. Slatko vrhnje (ili vrhnje za šlag) izmiksajte, pa dodajte Handful jagode. Sve dobro promiješati da se smjesa sjedini. Kalupe puniti kremom od vanilije. Na sam vrh dodati kremu sa jagodama, pa dekorirati sa Handful jagodama i svježim voćem po želji.
U slast! 

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više