Mini cheesecake bez pečenja

17.7.2024.

Sastojci:
Baza
  • 1 RawBite kokos (ili druga pločica po vašem izboru)
  • 100 g badema
  • 15 g kokosovog mlijeka 

Nadjev
  • 1 RawBite vanilija bobičasto voće (ili druga pločica po vašem izboru)
  • 180 g indijskih oraščića (ostavite ih večer prije u vodi)
  • Sok od 1 limete
  • 80 g kokosovog ulja
  • Kremasti dio od kokosovog mlijeka (cca 150 g)
  • 70 g bobičastog voća

Ukras
  • Bobičasto voće, kriške limete, listići kokosa

Materijal
  • Kalupi za kolače i papir za pečenje

Postupak:
  1. Namastite standardni kalup za muffine u kojem ima mjesta za 8 kolačića.
    Savjet: Možete izrezati trake papira za pečenje i staviti ih u rupe. To će stvoriti male rupice za zrak uz pomoć kojih ćete ih kasnije lakše izvaditi.
  2. Izmiksajte RawBite kokos pločicu u multipraktiku i dodajte bademe i kokosovo mlijeko. Zatim miksajte dok sve ne postane kremasto i dobro izmiješano. 
  3. Podijelite ga na 8 dijelova i stavite u kalupe za muffine. 
Punjenje:

  1. Otvorite konzervu kokosovog mlijeka i uzmite kremasti dio s vrha - otprilike 150 g.
    Savjet: Kako biste izbjegli bacanje hrane, ostatak kokosovog mlijeka držite u hladnjaku i iskoristite ga za neki drugi recept
  2. Sve sastojke za nadjev uspite u blender i miksajte dok potpuno ne postanu mekani i kremasti. 
  3. Nadjev podijelite na 8 jednakih dijelova i stavite u zamrzivač najmanje 4-6 sati.
    Savjet: Kada ih izvadite iz zamrzivača, pričekajte 10 minuta prije nego što ih izvadite iz kalupa – tada će se lakše moći izvaditi. 
  4. Ukrasite svoj kolač od sira prema vlastitom ukusu! Mi smo odabrali bobičasto voće, kriške limete i kokosove ljuskice kako bi obuhvatili svježinu ljeta. 
Naravno, naš recept za tortu od sira odgovara svakom RawBite okusu koji želite! Poigrajte se različitim kombinacijama okusa i pronađite onu koja vam najviše odgovara!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više