Medena proljetna salata

16.5.2022.

Sastojci za salatu od leće:

  • 1 šalica (oko 300 g) zelene leće
  • 50 ml jabučnog octa
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica Darbo meda
  • 50 g salate po želji (u proljeće preporučamo radič ili mladi špinat)
  • glazirane mrkve (postupak u nastavku)
  • Začini (po želji): sol, timijan, dimljena paprika, curry, tahini (opcionalno)

Priprema:

  1. Leću skuhajte u duplo više vode, pazite da se ne prekuha (pratiti uputstva na pakiranju) te odmah po završetku kuhanja isperite hladnom vodom.
  2. Zasebno u zdjelici zamiješajte dresing za salatu od maslinovog ulja, octa, meda i začina te time prelijte leću. Stavite u hladnjak da odstoji barem 1h, ali može stajati i do 2 dana u hladnjaku. Kod posluživanja dodajte feta sir, salatu i glazirane mrkve.

Sastojci za glazirane mrkve:

  • 500 g mrkve
  • 1 žlica maslaca (može i maslinovo ulje)
  • 1 žlica Darbo cvjetnog meda
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica timijana
  • sok 1 naranče 
  • sol i papar po želji
Priprema:  
  1. Mrkve je potrebno dobro očistiti i narezati na četvrtine. Ukoliko su manje mrkve, možete ih ostaviti cijele. Na tavi ugrijati masnoću (maslac ili ulje) te kratko 2 – 3 minute prepržiti sitno nasjeckani češnjak.
  2. U tavu dodajte timijan, med i sok od naranče ili vodu. Malo promiješajte te dodajte unutra mrkve, sol i papar. Promiješajte još jednom i ostavite da lagano kuhaju poklopljene 15-ak minuta, dok se umak ne reducira i mrkve ne omekšaju. Zadnjih nekoliko minuta pojačati malo vatru i pržiti otklopljene da se karameliziraju. Poslužiti uz salatu od leće, toplo ili hladno.

Izvori:

https://www.instagram.com/p/CT9aO3ysAT7/

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više