Macaronsi od badema

23.1.2024.

Sastojci:
  • 150 ml aquafabe (voda iz konzerve slanutka)
  • 1 prstohvat praška za pecivo
  • 300 grama šećera u prahu
  • 400 grama mljevenih badema
  • 2 Rawbite Cacao sirove pločice
  • Vafl kolačići
  • Cijeli bademi za dekoraciju
Postupak:
  1. Zagrijte pećnicu na 140°, gornja i donja toplina.
  2. Narežite Rawbite čokoladne pločice na vrlo male komadiće i stavite ih sa strane.
  3. Miksajte aquafabu s vinskim kamenom dok ne postane vrlo čvrsta (oko deset minuta).
  4. Postupno umiješajte šećer u prahu. Miješajte još 2-3 minute.
  5. Zatim nježno umiješajte mljevene bademe i komadiće RAWBITE čokolade spatulom.
  6. Ostavite tijesto za kekse da odstoji 30 minuta. Zatim žlicom/žlicom za sladoled stavljajte male hrpice smjese na vafl kolačiće. Nakon što stavite cijeli badem na vrh svakog makarona, stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  7. Pecite svaki lim u pećnici 30 minuta.
  8. Ovisno o veličini makarona i tome koliko tamni želite da budu, vrijeme pečenja će varirati. Keksi bi trebali biti još uvijek mekani, ali ne tečni.

Pustite makarone da se ohlade i uživajte!


Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više