Krem juha od cvjetače

20.2.2024.

Sastojci:
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • ½ nasjeckane glavice luka
  • 1 glavica cvjetače, narezana na manje cvjetiće
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 100 ml nezaslađenog biljnog mlijeka (sojino)
  • 200 ml sojine kreme za kuhanje
  • ½ žličice morske soli
  • Prstohvat crnog papra

Postupak:
  1. Zagrijte ulje u velikom loncu i dodajte češnjak i luk.
  2. Kuhajte (dinstajte) na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno smeđi.
  3. Dodajte cvjetaču, temeljac i mlijeko te pustite da zavrije. Zatim kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 do 20 minuta ili dok cvjetača ne omekša.
  4. Dodajte sol, crni papar i sojinu kremu te sve izmiješajte pomoću štapnog miksera ili običnog blendera.
  5. Poslužite s omiljenim dodacima npr. tostirani listići badema, sjeckani vlasac, svježe listiće komorača, krutone...
U slast!

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više