Kolač od mrkve

25.6.2024.

Sastojci:
  • 260 g nasjeckanih oraha (130 g za tijesto, 130 g za ukrašavanje; orasi su opcionalni)
  • 300 g smeđeg muskovado šećera
  • 4 žlice agavinog sirupa
  • 240 ml biljnog ulja (suncokretovog ili maslinovog)
  • 4 velika jaja
  • 130 g nezaslađenog pirea od jabuka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 320 g glatkog brašna (prosijanog)
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1 i 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 260 g naribane mrkve (oko 4 velike mrkve)

Postupak:
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pečenje premazujući ga maslacem i posipavajući brašnom ili ga obložite papirom za pečenje.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte 130 g nasjeckanih oraha, smeđi šećer, agavin sirup i ulje. Dobro izmiješajte.
  3. Dodajte jaja, pire od jabuka i ekstrakt vanilije te miješajte dok smjesa ne postane homogena.
  4. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine.
  5. Suhe sastojke polako dodajte u smjesu s jajima, miješajući dok se sve ne sjedini.
  6. Na kraju dodajte naribanu mrkvu i lagano umiješajte.
  7. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
  8. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
  9. Ohladite kolač u kalupu 10 minuta, a zatim ga izvadite i potpuno ohladite na rešetki.
  10. Po želji, ukrasite preostalim nasjeckanim orasima prije posluživanja.

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više