Kolač od mrkve

25.6.2024.

Sastojci:
  • 260 g nasjeckanih oraha (130 g za tijesto, 130 g za ukrašavanje; orasi su opcionalni)
  • 300 g smeđeg muskovado šećera
  • 4 žlice agavinog sirupa
  • 240 ml biljnog ulja (suncokretovog ili maslinovog)
  • 4 velika jaja
  • 130 g nezaslađenog pirea od jabuka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 320 g glatkog brašna (prosijanog)
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1 i 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 260 g naribane mrkve (oko 4 velike mrkve)

Postupak:
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pečenje premazujući ga maslacem i posipavajući brašnom ili ga obložite papirom za pečenje.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte 130 g nasjeckanih oraha, smeđi šećer, agavin sirup i ulje. Dobro izmiješajte.
  3. Dodajte jaja, pire od jabuka i ekstrakt vanilije te miješajte dok smjesa ne postane homogena.
  4. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine.
  5. Suhe sastojke polako dodajte u smjesu s jajima, miješajući dok se sve ne sjedini.
  6. Na kraju dodajte naribanu mrkvu i lagano umiješajte.
  7. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
  8. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
  9. Ohladite kolač u kalupu 10 minuta, a zatim ga izvadite i potpuno ohladite na rešetki.
  10. Po želji, ukrasite preostalim nasjeckanim orasima prije posluživanja.

Veganska torta od kestena

Veganska torta od kestena

Vjerujte nam - ova će vam torta razbuditi sva osjetila, a stati na samo jednom komadu biti će nemoguće! Pripremite s nama ovu kremastu, zdravu i ukusnu vegansku tortu zbog koje će svaki drugi čokoladni desert pasti u drugi plan.
Jesenska gusta juha od bundeve

Jesenska gusta juha od bundeve

Veganska gusta juha od bundeve koja će vam ugrijati tijelo i dušu. Pripremite ju s nama i poželite dobrodošlicu jeseni!
Patlidžan parmigiana

Patlidžan parmigiana

Jeste li ikada čuli za 'Melanzane alla parmigiana', talijansko klasično jelo koje potječe iz južne Italije?
Ovo jelo je bogata kombinacija slojeva tanko rezanih patlidžana ('melanzane'), umaka od rajčice, sira (najčešće parmezana, odakle dolazi ime) i često mozzarelle.&nbs

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 27 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više