Keksi sa Darbo marmeladom

7.4.2022.

Sastojci za cca. 30 keksa:
Za prhko tijesto:
250 g pšeničnog brašna
125 g maslaca
50 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
1 bjelanjak
1 žumanjak
Jestivo cvijeće po izboru

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 160 °C pećnicu na vrući zrak ili 180 °C gornja, donja toplina.
2. Izmrvite brašno, maslac, šećer i sol između vrhova prstiju, brzo umiješajte žumanjak i mlijeko i umijesite glatko tijesto. (Ako je tijesto presuho, možete dodati još 1-2 žlice hladne vode ili mlijeka).
3. Zamotajte prhko tijesto u krpu i ohladite sat vremena.
4. Zatim tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na oko 3-4 mm debljine, izrežite cvjetnim kalupima za kekse i stavite oblike na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
5. Polovicu izrezanih cvjetnih keksa lagano premažite bjelanjkom, na vrh stavite jestivo cvijeće i ponovno premažite bjelanjkom. Drugu polovicu keksa ostavite neobrađenom.
6. Kekse pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj polici pećnice 8-12 minuta, ovisno o veličini, dok ne porumene i ostavite da se ohlade.
7. Sada neukrašene polovice premažite žličicom Darbo džema i sastavite s polovicama cvjetnog keksa.
 
U slast!
Izvor:
https://www.darbo.at/en/delicious-recipes/recipe/flower-tea-biscuits-with-jam 

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više