Karnevalske krafne bez glutena

28.2.2025.

Sastojci:
  • 500 g Bakin'Mix Bread&Pizza
  • 20 g suhog kvasca
  • 2 žumanjka
  • 100 ml biljnog ulja (suncokretovo)
  • 200 ml mlakog mlijeka 
  • 60 g bijelog šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • Naribana korica 1 limuna
  • Prstohvat soli
  • Darbo Ekstra džem 220 g, marelica, s 67% manje kalorija (za punjenje)
  • Šećer u prahu
Postupak:
  1. U zdjelu stavite brašno i kvasac te dobro promiješajte, a zatim dodajte 100 ml mlakog mlijeka.
  2. U zdjelu ubacite šećer, vanilin šećer, sol, koricu limuna, ulje, ostatak mlijeka i žumanjke.
  3. Mijesite mikserom dok se tijesto ne počne odvajati od zdjele, a tada ga nastavite mijesiti rukama.
  4. Kad ste tijesto dobro izmijesili, pokrite ga i ostavite na toplom mjestu oko sat vremena da se digne.
  5. Nakon što se tijesto diglo, podijelite ga na više manjih dijelova i oblikujte male krugove. Krugove položite na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. Prije pečenja ih premažite s malo žumanjka i napunite džemom. Pazite da ih ne prepunite jer bi džem mogao curiti van tijekom pečenja. Napunjene krafne ostavite na toplom pola sata.
  6. Pećnicu zagrijte na 180°C i krafne pecite oko pola sata. Kad su krafnice lijepo pečene (poprimile su zlatnosmeđu boju), posipajte ih šećerom u prahu i poslužite. Mogu se jesti tople ili hladne.
U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više