Jesenski rižoto

20.10.2022.

Sastojci:
  • 600 g mesa bundeve (npr. hokaido)
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 3 žlice maslaca
  • 250 g riže 
  • 100 ml bijelog vina
  • 750 ml temeljca
  • 1 lovorov list
  • 1 komadić korice limuna
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • Condi vrhnje od soje
Priprema:
  1. Nasjeckajte meso bundeve.
  2. Luk i češnjak ogulite, nasjeckajte te pirjajte na tavi u koju ste dodali žlicu vrućeg ulja i žlicu maslaca dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte bundevu i rižu pa pirjajte još pet minuta. Ulijte vino te pustite da zavrije. Ulijevajte vruću juhu tako da je riža uvijek prekrivena.
  4. Dodajte lovorov list i koricu limuna te neka prokuha, potom dodajte juhe pa ponovno pustite da prokuha. Ponavljajte postupak sve dok se riža ne skuha (20 - 25 minuta).
  5. Izvadite limunovu koricu i lovor pa umiješajte parmezan i dvije žlice maslaca. Ukrasite peršinom i vrhnjem za kuhanje od soje.
Dobar tek! 

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više