Jesenska gusta juha od bundeve

1.10.2024.

Sastojci:
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 1 veliki luk, nasjeckan
  • 400 g butternut tikve, s korom, narezane na komade
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 konzerva bijelog graha, ocijeđenog
  • 1 kockica povrtnog temeljca, razvodnjenog u malo vode
  • 80 g nasjeckanog kelja, sitno narezanog
  • 10 ml sezamovog ulja
  • 10 g tostiranog sezama
  • 10 g sitno naribanog đumbira
  • 15 g smeđe miso paste (ako imate)
Priprema:
  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi i pržite luk 5 minuta dok ne omekša. Dodajte tikvu i češnjak, i miješajte jednu minutu. Dodajte grah i povrtni temeljac zajedno s litrom vode, zatim poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta, dok tikva ne omekša.
  2. U međuvremenu, kuhajte kelj na pari 10 minuta, zatim ga pomiješajte sa sezamovim uljem, sjemenkama i đumbirom.
  3. Dodajte miso pastu u juhu, a zatim sve izmiksajte štapnim mikserom dok ne postane glatko. Ulijte juhu u zdjele i na vrh dodajte smjesu od kelja sa sezamom prije posluživanja.

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više