Hladna salata sa sirovim tikvicama

1.8.2023.


Sastojci:
  • 1 manja tikvica 
  • 250 g smeđe ili zelene leće (skuhane ili iz konzerve)

Dresing: 
  • Sok pola limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica tahinija
  • 1 žlica aceta balsamica (ili rižinog octa)
  • Svježe začinsko bilje (bosiljak, peršin, kopar)

Postupak:
  1. Skuhanu leću ostavite da se hladi, a ako koristite leću iz konzerve procijedite ju i operite i stavite u hladnjak. Tikvicu dobro operite (možete ju i oguliti), narežite na čim tanje kriške (po dužini ili širini), pokrijte vlažnim papirnatim ubrusom i stavite u hladnjak. 
  2. U međuvremenu pripremite dresing: začinsko bilje nasjeckajte na sitno i zajedno sa ostalim sastojcima stavite u jednu zdjelicu. Energično miješajte vilicom dok se sastojci ne sjedine. Posložite salatu, prelijte dresingom i poslužite hladnu, dekoriranu s par listova svježeg začinskog bilja i kriškom limuna. Dobar tek!

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više