Halloween karamelizirane jabuke

26.10.2022.

SASTOJCI:

  • 6 manjih zelenih jabuka
  • 120 g maslaca
  • 220 g smeđeg šećera
  • 80 g Darbo meda
  • 80 g kokosovog mlijeka (kondenziranog)
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • Usitnjeni nesoljeni kikiriki (za dekoraciju)
  • Handful liofilizirano voće (za dekoraciju)

POSTUPAK:

Prvo pripremite postaju za sušenje jabuka (na protvan razvucite malo nauljeni papir za pečenje), te nabodite svaku jabuku na drveni štapić (najbolje onaj za ražnjiće). Pripazite da su jabuke nabodene do kraja, kako ne bi skliznule sa štapića.

U loncu zagrijte smeđi šećer i javorov sirup dok se sve ne počne topiti. Zatim dodajte maslac, grijte na laganoj vatri da se i on otopi, i na kraju dodajte ostale sastojke. Malo promiješajte da se smjesa sjedini, te ostavite da se hladi oko 5 minuta dok se smjesa ne počne lagano zgušnjavati.

Svaku jabuku zasebno umočite u karamelu, ocijedite i stavite na protvan i zatim po njoj posipajte usitnjeni kikiriki i liofilizirano voće. U ovom desertu uživati će i stari i mladi.

U slast! 

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više