GLUTEN FREE Pizza

26.7.2021.

Pizza je većini jedan od najomiljenijih obroka. Međutim, kada se radi o bezglutenskoj prehrani, jedan od većih problema je pronaći pravo bezglutensko brašno za pizzu.  U pripremi ovog recepta pomogao nam je Bakin'' mix Bread&Pizza - bezglutensko brašno za pripremu pizze i kruha. Riječ je o hrvatskom brendu razvijenom u suradnji s domaćim ekspertima i nutricionistima. Potpuno sigurno za osobe oboljele od celijakije, intolerantne na gluten ili alergične na pšenicu.

 
popis za kupovinu
SASTOJCI:    
  • 330g Bakin'' mix mješavine za kruh i pizzu         
  • 10g soli      
  • 5g suhog kvasca         
  • 60ml maslinovog ulja         
  • 200ml tople vode 
 
PREMAZ:

Malo maslinovog ulja.
 
PRIPREMA:
  1. U veću zdjelu stavite brašno, kvasac, sol te maslinovo ulje. 
  2. Postepeno dodajte toplu vodu. Miješajte mikserom dok se svi sastojci ne povežu.
  3. Prebacite tijesto na radnu površinu te s malo maslinovog ulja polijte tijesto i ručno promijesite. 
  4. Prekrijte tijesto krpom i ostavite da se diže 20 minuta.
  5. Kada je tijesto spremno, prebacite ga u pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Tijesto razvucite rukama do željene debljine te premažite maslinovim uljem.
  7. Dodajte nadjev po izboru. 
  8. Pecite 10 – 12 minuta na 250 stupnjeva.
Dobar tek!
 

Cijeli recept možete pogledati i na našem Youtube kanalu @A1 - all natural
 

Gluten free pizza

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više