Svježina i miris jabuke najbolje dolazi do izražaja omotana u prhko, lagano tijesto. Ovaj vječni klasik omiljeni je među odraslima, ali i djecom. Neka vašu kuhinju obaspe ovaj neodoljiv miris, baš kao onaj iz djetinjstva. Tradicionalan recept napravili smo na moderan način, koristili smo Bread&Pizza brašno od brenda Bakin' mix - hrvatskog brašna za kruh, kekse i kolače. Evo što vam je potrebno za izradu ove neodoljive pite.
SASTOJCI:
- 210 g Bakin mix brašna + 40 g za brašniti radnu površinu
- 100 g hladnog maslaca
- 1 jaje
- 80 g šećera u prahu
NADJEV:
- 400 g naribanih jabuka
- 2 do 3 jušne žlice šećera
- 1 čajna žlica cimeta
PRIPREMA:
1. U veću zdjelu staviti brašno i šećer, pomiješati suhe sastojke. Dodati maslac i jaje.
2. Zamijesiti tijesto. Polako će tijesto postajati kompaktno nastaviti mijesiti dok se tijesto u potpunosti ne poveže.
3. Izmijesiti tijesto još kratko na pobrašnjenoj radnoj površini. Podijeliti tijesto na dva dijela. Jedan dio tijesta staviti u zamrzivač zbog lakšeg ribanja tijesta kasnije a drugi dio utisnuti u kalup.
4. Premazati kalup s malo maslaca te tijesto utisnuti u kalup. Tijesto rasporediti ravnomjerno.
5. Pripremiti nadjev
6. U zdjelu staviti naribane jabuke, šećer i cimet.
7. Staviti nadjev na tijesto te rasporediti nadjev po tijestu.
8. Naribati na ribež tijesto koje je bilo u zamrzivaču te rasporediti naribano tijesto.
9. Premazati krajeve tijesta sa žumanjkom.
10. Peći na 180 stupnjeva, 25 do 30 minuta ovisno o jačini pećnice.
11. Pitu ohladiti i po želji posipati šećerom u prahu.
Dobar tek!
Cijeli recept pogledajte na našem Youtube kanalu
ovdje.