GLUTEN FREE Pita od jabuka

26.7.2021.

Svježina i miris jabuke najbolje dolazi do izražaja omotana u prhko, lagano tijesto. Ovaj vječni klasik omiljeni je među odraslima, ali i djecom. Neka vašu kuhinju obaspe ovaj neodoljiv miris, baš kao onaj iz djetinjstva. Tradicionalan recept napravili smo na moderan način, koristili smo Bread&Pizza brašno od brenda Bakin' mix - hrvatskog brašna za kruh, kekse i kolače. Evo što vam je potrebno za izradu ove neodoljive pite.
 

 
SASTOJCI:   
 
  • 210 g Bakin mix brašna + 40 g za brašniti radnu površinu
  • 100 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • 80 g šećera u prahu
 
NADJEV:
  • 400 g naribanih jabuka
  • 2 do 3 jušne žlice šećera
  • 1 čajna žlica cimeta
 
PRIPREMA: 
 
1. U veću zdjelu staviti brašno i šećer, pomiješati suhe sastojke. Dodati maslac i jaje.
 
2. Zamijesiti tijesto. Polako će tijesto postajati kompaktno nastaviti mijesiti dok se tijesto u potpunosti ne poveže.
 
3. Izmijesiti tijesto još kratko na pobrašnjenoj radnoj površini. Podijeliti tijesto na dva dijela. Jedan dio tijesta staviti u zamrzivač zbog lakšeg ribanja tijesta kasnije a drugi dio utisnuti u kalup.
 
4. Premazati kalup s malo maslaca te tijesto utisnuti u kalup. Tijesto rasporediti ravnomjerno.
 
5. Pripremiti nadjev
 
6. U zdjelu staviti naribane jabuke, šećer i cimet.
 
7. Staviti nadjev na tijesto te rasporediti nadjev po tijestu.
 
8. Naribati na ribež tijesto koje je bilo u zamrzivaču te rasporediti naribano tijesto.
 
9. Premazati krajeve tijesta sa žumanjkom.
 
10.  Peći na 180 stupnjeva, 25 do 30 minuta ovisno o jačini pećnice.
 
11. Pitu ohladiti i po želji posipati šećerom u prahu.  
 
Dobar tek!
 
 
Cijeli recept pogledajte na našem Youtube kanalu ovdje.
 

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više