GLUTEN FREE Muffini sa šumskim voćem

26.7.2021.

Muffini su mnogima omiljeni desert. Iako ih većina volimo, nekima su ipak često nedostižni zbog jednog sastojka - glutena. Međutim, posebnost ovih muffina krije se upravo u bezglutenskoj pripremi. U njima mogu uživati svi: oboljeli od celijakije, intolerantni na gluten ili alergični na pšenicu. Za to je zaslužan Bakin'' mix - mješavina bez glutena razvijena u suradnji s domaćim nutricionistima.
Sočne, prozračne i vrlo jednostavne gluten free muffine mogu napraviti svi, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.
 
 
SASTOJCI:
  • 400g Bakin'' mix mješavine za muffine         
  • 145g otopljenog maslaca         
  • 4 jaja     
  • 400g zaleđenog šumskog voća 
 
PRIPREMA: 
 
  1. Zagrijte pećnicu na 160°C (pećnica na vrući zrak) ili 170°C (električna pećnica)      
  2. Na laganoj vatri rastopite 145 g maslaca     
  3. Zaleđeno šumsko voće izvadite u posudu i pustite na sobnoj temperaturi
  4. U posebnu zdjelu dodajte mješavinu za muffine, rastopljeni maslac i 4 jaja       
  5. Miješajte električnim mikserom oko 3 minute dok smjesa ne postane glatka i gusta     
  6. Ulijte smjesu u kalupe za pečenje muffina      
  7. Preko smjese dodajte šumsko voće otopljeno na sobnoj temperaturi      
  8. Stavite u pećnicu i pecite 30-35 minuta       
  9. Pustite da odstoje u kalupu 5 minuta, nakon toga izvadite na stalak da se ohlade. 
 
 
Dobar tek!

 
Cijeli recept možete pogledati i na našem Youtube kanalu @A1 - all natural
 
Muffini bez glutena sa šumskim voće

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više