GLUTEN FREE Focaccia

26.7.2021.

Tradicionalnu talijansku Focacciu izradili smo pomoću Bakin' mix brašna Bread&Pizza bez glutena. U ovoj Focacci mogu uživati svi - oboljeli od celijakije, alergični na pšenicu ili intolerantni na gluten. Osim vrhunske kvalitete i odličnog okusa, ovo brašno krasi jednostavnost i brzina pripreme. 
 
Kako uz pomoć Bakin' mix brašna izraditi ukusnu Focacciu pročitajte u nastavku.
 
popis za kupovinu
 
 
SASTOJCI:
 

  • 400g Bakin' mix Bread&Pizza brašna + 20g za brašniti površinu
  • 350ml mlake vode
  • 70ml maslinovog ulja + za premaz
  • 5g suhog kasca
  • 1 čajna žličica soli  
 
 
PRIPREMA:

  1. U veću zdjelu staviti brašno, suhi kvasac sol i maslinovo ulje.
  2. Postepeno dodati toplu vodu te miješati mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Tijesto prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu te kratko izmijesiti.
  4. Pustiti da se tijesto diže 20 min.Na tijesto staviti maslinovo ulje i oblikovati Focacciu.
  5. Dekorirati s mini rajčicama i paprikom.
  6. Peći na 180°C, 20 do 25 min. ovisno o jačini pećnice. 
 
 
Dobar tek!
 
 
Recept pronađite i na našem Youtube kanalu.
 Focaccia bez glutena

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više