GLUTEN FREE Burger peciva

26.7.2021.

Kako napraviti sočna i mekana burger peciva, a još k tome i bez glutena? Predstavljamo vam recept s Bakin' mix brašnom bez glutena, hrvatskim brendom top kvalitete kojeg krasi izvrstan okus i jednostavnost pripreme. Posebnost ovog brašna leži u činjenici da je ulistan na listu lijekova, a dostupan je u svim boljim ljekarnama diljem Hrvatske.Kako bismo obična peciva podigli na višu razinu, u recept smo dodali malo posnog sira koji pecivima pruža svježinu i vlažnost.
 
 
 
Popis za kupovinu
 
 
 

 
SASTOJCI:         
  • 400g Bakin' mix Bread&Pizza         
  • 7g kvasca        
  • 8g soli        
  • 300g posnog sira         
  • 20g tapioke        
  • 30g brašna od quinoe         
  • 60ml ulja     
  • 200ml mlake vode 
 
PRIPREMA:       
 
  1. U velikoj posudi pomiješati žlicom slijedeće sastojke: brašno, tapioku, dodati sol, kvasac, svježi posni sir i ulje.  
  2. Dodati toplu vodu i sve sastojke miješati s mikserom.       
  3. Dobiveno tijesto izvaditi na radnu površinu posipanu brašnom, dodati maslinovo ulje i ručno promijesiti.       
  4. Ostaviti tijesto na sobnoj temperaturi da se diže 30 minuta.     
  5. Kada je tijesto spremno, podijeliti ga na 5 kuglica te oblikovati peciva.       
  6. Premazati dobivena peciva maslinovim uljem i posuti sezamom.   
  7. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 25 do 30 minuta.
 
Dobar tek! 
 
Cijeli recept pogledajte i na našem Youtube kanalu.
 
Gluten free peciva

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više