Ganache od kestena

2.10.2023.

Sastojci:
  • Mliječno vrhnje 200 g
  • Kesten pire 250 g
  • Čokolada po izboru 125 g (možete koristiti Vivani tamnu čokoladu)
  • Cimet 
  • Korica naranče 
Postupak:
  1. U vruće mliječno vrhnje ubacimo cimet i koricu naranče. 
  2. Ostavimo 30 min da odstoji, ponovno zagrijemo i spojimo sa otopljenom čokoladom i kesten pireom. 
  3. Razradimo sa štapnim mikserom i odmah koristimo.
  4. Ganache se koristi kao punilo za kekse, kao punjenje u tortama ili kao praline koje naknadno ukrasimo čokoladom po želji.
U slast! 

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više