Ekleri s bijelom čokoladom

9.4.2025.

Sastojci:
Za oko 12-15 eklera

Za tijesto:
  • 200 ml vode
  • 60 g maslaca
  • 1 žlica šećera šećerne trske
  • prstohvat soli
  • 140 g svijetlog pšeničnog ili pirovog brašna
  • 4 jaja

Za kremu:
  • 250 ml punomasnog mlijeka ili napitka od zobi
  • 0,5 tsp Bourbon vanilije
  • 30 g kukuruznog škroba
  • 30 g šećera šećerne trske
  • 100 g VIVANI bijele čokolade s vanilijom
  • 350 g vrhnja
Za dekoraciju:
  • 50 g VIVANI bijele čokolade s vanilijom
  • 500 g jagoda

Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 190 °C s ventilatorom. Obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje.
  2. Zakuhajte vodu, maslac, sol i šećer. Dodajte brašno odjednom i miješajte drvenom žlicom. Miješajte dok se ne stvori bijeli sloj na dnu posude.
  3. Zatim premjestite tijesto u zdjelu i ostavite da se malo ohladi. Dodajte jaja, jedno po jedno, dok tijesto ne postane glatko.
  4. Stavite tijesto u vrećicu za dekoriranje i na limu za pečenje oblikujte 12-15 dugih traka (oko 8-10 cm).
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170 °C i pecite još 10 minuta dok ekleri ne narastu i ne postanu zlatno smeđi. Oprez: Nemojte otvarati vrata pećnice tijekom pečenja jer bi peciva mogla splasnuti. Ostavite da se potpuno ohlade na rešetki.
  6. U međuvremenu pripremite kremu. Zakuhajte mlijeko, vaniliju i šećer. Pomiješajte kukuruzni škrob s 2 žlice mlijeka dok ne postane glatko. Umiješajte smjesu u vruće mlijeko s vanilijom i kuhajte 2-3 minute dok ne postane puding, stalno miješajući.
  7. Čokoladu nasjeckajte na male komade. Dodajte je u vrući puding, ostavite da se otopi i miješajte dok ne postane glatka. Prenesite kremu u veliku zdjelu, pokrijte i ostavite da se potpuno ohladi.
  8. U međuvremenu, umutite vrhnje dok ne postane čvrsto. Ponovno umutite kremu i nježno umiješajte u ohlađeni puding.
  9. Prepolovite ohlađene eklere horizontalno. Operite jagode, uklonite zelene dijelove i odvojite nekoliko za dekoraciju. Ostatak jagoda narežite na tanke ploške.
  10. Stavite kremu u vrećicu za dekoriranje i ravnomjerno je stavite na donje polovice eklera. Na kremu stavite ploške jagoda i ponovno stavite gornje polovice.
  11. Čokoladu za dekoraciju nasjeckajte na komadiće i pažljivo otopite na pari. Preostale jagode narežite na sitne komadiće.
  12. Prelijte gotove eklere sa otopljenom čokoladom i po želji ukrasite nekoliko malih komadića jagoda. Poslužite odmah, ili, ako ih ne poslužujete odmah, stavite ih u hladnjak.

Uživajte u ukusnim, svježim i elegantnim eklerima za svaki blagdan!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više