Curry sa slanutkom

13.11.2024.

Sastojci:
  • 200 g tofua (čvrsti tofu)
  • 2 žlice tamarija
  • 1 čajna žličica sezamovog ulja
  • 1 glavica brokule (narezana na cvjetiće)
  • 1 šaka mladog špinata
  • 1 crvena paprika (narezana na trakice)
  • 2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
  • 1 komadić đumbira (oko 2 cm, sitno sjeckan)
  • 2 žlice maslinovog ulja (ili drugog biljnog ulja)
  • Sezamove sjemenke za posipanje (po želji)
  • 2 mlada luka (narezana na kolutove)

Postupak:
  1. Tofu ocijedite i pritisnite papirnim ručnikom kako biste uklonili višak tekućine. Narežite ga na kockice.
  2. U zdjeli pomiješajte tofu s tamarijem i ostavite da se marinira 15-20 minuta.
  3. U tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte marinirani tofu i pržite ga dok ne dobije zlatno smeđu boju sa svih strana (oko 5-7 minuta). Izvadite ga iz tave i stavite na stranu.
  4. U istoj tavi dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja, a zatim dodajte sitno sjeckani češnjak i đumbir. Pržite 1-2 minute dok ne zamirišu.
  5. U tavu dodajte brokulu, šparoge i crvenu papriku. Pržite povrće 5-7 minuta, dok ne postane mekano, ali i dalje hrskavo.
  6. Vratite tofu u tavu, prelijte s preostalim tamarijem i sve dobro promiješajte. Kuhajte još 2-3 minute da se svi okusi sjedine.
  7. Poslužite curry topao, s rižom i posut svježim začinskim biljem i ostalim dodacima po želji.
U slast! 

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više