Čokoladni kolač bez pečenja

2.9.2022.

Sastojci:
  • 350 g Vivani crne čokolade
  • 400 g kondenziranog mlijeka (može i obično mlijeko)
  • 2 žlice otopljenog maslaca (ili biljnog ulja ukoliko ne koristite maslac)
  • Malo usitnjenih lješnjaka (po želji)
  • Sirovi kakao prah (po želji)
  • Prstohvat soli
Priprema:
  1. Papirom za pečenje obložite kalup.
  2. Otopite čokoladu na pari. Kada je čokolada potpuno otopljena, maknite zdjelu s vatre i u čokoladu umiješajte (kondenzirano) mlijeko i maslac. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete homgenu, gustu smjesu. Umiješajte usitnjene lješnjake.
  3. Smjesu prebacite u kalup i stavite u hladnjak na 3 – 4 sata ili zamrzivač u kojem će biti potrebno sat do 2 sata. Pri posluživanju kolač pospite sirovim kakao prahom, izrežite na komade željene veličine i oblika i poslužite. Ovaj kolač može u hladnjaku stajati 3 – 4 dana.

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više