Čokoladni kolač bez pečenja

2.9.2022.

Sastojci:
  • 350 g Vivani crne čokolade
  • 400 g kondenziranog mlijeka (može i obično mlijeko)
  • 2 žlice otopljenog maslaca (ili biljnog ulja ukoliko ne koristite maslac)
  • Malo usitnjenih lješnjaka (po želji)
  • Sirovi kakao prah (po želji)
  • Prstohvat soli
Priprema:
  1. Papirom za pečenje obložite kalup.
  2. Otopite čokoladu na pari. Kada je čokolada potpuno otopljena, maknite zdjelu s vatre i u čokoladu umiješajte (kondenzirano) mlijeko i maslac. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete homgenu, gustu smjesu. Umiješajte usitnjene lješnjake.
  3. Smjesu prebacite u kalup i stavite u hladnjak na 3 – 4 sata ili zamrzivač u kojem će biti potrebno sat do 2 sata. Pri posluživanju kolač pospite sirovim kakao prahom, izrežite na komade željene veličine i oblika i poslužite. Ovaj kolač može u hladnjaku stajati 3 – 4 dana.

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više