Cannoli sa Vivani čokoladom

8.12.2021.

Cannoli su specijalitet talijanske kuhinje, a  dolaze od riječi cannolo što u prijevodu znači "male tube", a potječu s Sicilije pa je tako nastao i naziv. Canolli imaju višestoljetnu tradiciju i ranije su se pripremali uz dodatak masti u vrijeme karnevala, a danas se pripremaju svakodnevno i obavezan su desert u svakoj sicilijanskoj slastičarnici.

SASTOJCI
PRIPREMA
  1. Odvojeno otopiti obje čokolade i ostaviti da se ohlade na sobnu temperaturu.
  2. Ocijediti ricottu kako bi se malo stvrdnula.
  3. Uronite cijele prazne cannolije u otopljenu tamnu čokoladu i ostavite dok se čokolada ne stvrdne. 
  4. Izmiksajte ricottu na srednjoj jačini i zatim postepeno dodajte rastopljenu mliječnu čokoladu dok se smjesa ne sljubi.
  5. U smjesu dodajte cimet i mlijeko i promiješajte kuhačom.
  6. Napunite cannolije smjesom. Lješnjake možete pospipati po vrhu za dekoraciju ili dodati u smjesu prije punjenja. 
  7. Ukoliko smjesa ima grudica, možete ju kratko izblendati (ne previše kako ne bi postala tekuća). 
U slast!

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više