Cannoli sa Vivani čokoladom

8.12.2021.

Cannoli su specijalitet talijanske kuhinje, a  dolaze od riječi cannolo što u prijevodu znači "male tube", a potječu s Sicilije pa je tako nastao i naziv. Canolli imaju višestoljetnu tradiciju i ranije su se pripremali uz dodatak masti u vrijeme karnevala, a danas se pripremaju svakodnevno i obavezan su desert u svakoj sicilijanskoj slastičarnici.

SASTOJCI
PRIPREMA
  1. Odvojeno otopiti obje čokolade i ostaviti da se ohlade na sobnu temperaturu.
  2. Ocijediti ricottu kako bi se malo stvrdnula.
  3. Uronite cijele prazne cannolije u otopljenu tamnu čokoladu i ostavite dok se čokolada ne stvrdne. 
  4. Izmiksajte ricottu na srednjoj jačini i zatim postepeno dodajte rastopljenu mliječnu čokoladu dok se smjesa ne sljubi.
  5. U smjesu dodajte cimet i mlijeko i promiješajte kuhačom.
  6. Napunite cannolije smjesom. Lješnjake možete pospipati po vrhu za dekoraciju ili dodati u smjesu prije punjenja. 
  7. Ukoliko smjesa ima grudica, možete ju kratko izblendati (ne previše kako ne bi postala tekuća). 
U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više