Brunch rižine rolice

9.4.2024.

Sastojci:
  • 6 listova rižinog papira
  • 1 avokado, narezan na tanke trakice
  • 200 g tofua srednje tvrdoće, narezan na tanke trakice
  • 1 šalica kuhane smeđe riže
  • 1 mrkva, naribana
  • 1 krastavac, narezan na tanke trakice
  • 1 šalica klica graška ili rotkvice (ako volite pikantnije)
Za umak:
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 2 žlice tamari umaka
  • 2 žlice svježeg soka od limete/limuna
  • 2 žlice javorovog ili agavinog sirupa
  • 2 žlice sjemenki sezama, lagano tostiranih
  • Svježi korijander za posipanje (opcionalno)

Postupak:
  1. Pripremite sve sastojke i posložite ih na radnu površinu.
  2. Pripremite zdjelu s toplom vodom. Umočite jedan list rižinog papira u vodu i ostavite da se namoči nekoliko sekundi dok ne postane proziran i fleksibilan.
  3. Stavite namočeni papir na radnu površinu. Na sredinu papira rasporedite nekoliko trakica avokada, tofua, smeđe riže, naribane mrkve, krastavca i klica.
  4. Pažljivo zarolajte papir preko punjenja, preklapajući bočne strane prema unutra kako biste formirali rolicu. Nastavite s preostalim sastojcima.
  5. U maloj zdjeli pomiješajte tamari umak, svježi sok od citrusa i slatki sirup.
  6. U velikoj tavi zagrijte sezamovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte pripremljeni umak i kuhajte ga 1-2 minute dok ne postane malo gušći.
  7. U tavi prelijte umak preko rolica i pustite da se malo upiju okusi.
  8. Poslužite role posute tostiranim sjemenkama sezama i svježim korijanderom, ako koristite. Uživajte u svakom zalogaju ove ukusne i zdrave rižine rolice!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više