Božićni linceri

14.12.2023.

Sastojci:
  • 175 g hladnog maslaca
  • Nocciolata bijela krema od lješnjaka
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žumanjak
  • 50 g pirovog brašna
  • 250 g glatkog brašna tipa 00
  • 1/2 mahune vanilije
  • 120 g bijelih lješnjaka
  • Šećer u prahu za posipanje
  • Čokoladne kuglice za ukrašavanje (obične i u boji)

Postupak:
  1. Brzim programom izmiksajte hladan maslac sa šećerom u prahu, solju i vanilijom. Dodajte žumanjak i dobro promiješajte. Na kraju dodajte brašno.
  2. Od tijesta oblikujte glatku i homogenu kuglu te je prekrijte prozirnom folijom. Pustite da odmara u hladnjaku barem sat vremena.
  3. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini dok ne bude debljine otprilike 5 mm. Izrežite krugove odgovarajućim kalupom, pri čemu polovicu njih probušite u pri dnu manjim kružićem.
  4. Pažljivo premjestite kekse na lim obložen papirom za pečenje, malo ih razmaknuvši.
  5. Pecite u vrućoj pećnici na 175°C 12 – 15 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Čim su pečeni, bit će mekani i lomljivi, pa ih pustite da se hlade u limu 5 minuta, zatim ih premjestite na rešetku da biste nastavili s punjenjem. Uzmite kružiće bez rupa i stavite pola žličice Nocciolate u sredinu i poklopite keksićem s rupom. Posipajte šećerom u prahu i ukrasite čokoladnim kuglicama.

U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više