Božićni keksići

4.12.2023.

Sastojci (Za 10 keksića):

Za tijesto:
  • 2 žličice chia sjemenki
  • 5 žlica zobenog ili bademovog mlijeka
  • 100 g zdrobljenih zobenih pahuljica (bez glutena) 
  • 100 g mljevenih lješnjaka ili badema
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 1 žličica začina za medenjake (ili cimet+kardamom)
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g šećera od cvijeta kokosa
  • pola naribane korice organske naranče 
  • 70 ml ekstra djevičanskog kokosovog ulja

Za glazuru:
  • 150 g VIVANI tamne čokolade za kuhanje
  • 1-2 žlice kokosovog ulja

Za ukrašavanje:
  • zelene ili obojene šećerne perle (po želji)

Postupak:
  1. Pomiješajte chia sjemenke s biljnim mlijekom i ostavite da se natapaju 30 minuta.
  2. Grubo sameljite zobene pahuljice u blenderu i pomiješajte ih u zdjeli s mljevenim lješnjacima ili bademima, kao i s praškom za pecivo, začinom medenjaka, soli i šećerom od cvijeta kokosa.
  3. Dodajte natopljene chia sjemenke, naribanu koricu naranče i kokosovo ulje. Umijesite sastojke u tijesto rukama. Oblikujte u ravne keksiće i stavite na lim obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite keksiće u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C gornja/donja toplina (160 °C ventilatorska pećnica) otprilike 12 minuta. Zatim ostavite da se potpuno ohlade.
  5. Otopite čokoladu za kuhanje na pari i razrijedite je s kokosovim uljem. Umaknite polovicu keksića u čokoladu. Ukrasite šećernim perlama po želji i ostavite da se osuše.

U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više